Ernæringsdata for Kartoffelmel
Energiindholdet i 100 gram Kartoffelmel er 348 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1454 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,2 g protein, 0,1 g fedt og 85,3 g kulhydrat.
- Protein: 0,2 gram
- Fedt: 0,1 gram
- Kulhydrat: 85,3 gram
Af de 85,3 g kulhydrat er 85 g tilgængeligt de tilbageværende 0,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Kartoffelmel er der 0,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kartoffelmel. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Kartoffelmel er 0,2 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1454 KJ |
Energi i kilokalorie | 348 kcal |
Fedt i alt | 0,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 85,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 85 g |
→ Kostfibre | 0,3 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,2 g |
Vand | 14,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Kartoffelmel
I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Kartoffelmel. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,005 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,003 mg |
B3-vitamin | 0,08 NE |
→ Niacin | 0,13 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,05 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,01 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 82 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Kartoffelmel
I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 25 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 7,2 mg |
Jern (Fe) | 0,38 mg |
Jod (I) | 0,25 µg |
Kalium (K) | 34 mg |
Kobber (Cu) | 0,076 mg |
Krom (Cr), Chrom | 3 µg |
Magnesium (Mg) | 6 mg |
Mangan (Mn) | 0,1 mg |
Natrium (Na) | 3,5 mg |
Nikkel (Ni) | 3 µg |
Selen (Se) | 0,4 µg |
Zink (Zn) | 0,16 mg |
Sukkerarter i Kartoffelmel
Det totale indhold af sukkerarter i Kartoffelmel er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Kartoffelmel
Kartoffelmel har et glykæmisk indeks (GI) på 60. Hvilket betyder, at en potion Kartoffelmel giver en blodsukkerrespons, som svarer til 60 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Kartoffelmel er 51. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Kartoffelmel Potato flour. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kartoffelmel.