Ernæringsdata for Karse
Energiindholdet i 100 gram Karse er 24 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 99 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,8 g protein, 0,5 g fedt og 2,8 g kulhydrat.
- Protein: 2,8 gram
- Fedt: 0,5 gram
- Kulhydrat: 2,8 gram
Af de 2,8 g kulhydrat er 1,2 g tilgængeligt de resterende 1,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Karse er der 0,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Karse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Karse er 2,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 99 KJ |
Energi i kilokalorie | 24 kcal |
Fedt i alt | 0,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,3 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 2,8 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,2 g |
→ Kostfibre | 1,6 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,5 g |
Vand | 92,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Karse
I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Karse, frisk. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 207 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 3,6 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 3,6 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,18 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,2 mg |
B3-vitamin | 2,5 NE |
→ Niacin | 3,17 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,667 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,3 mg |
B6-vitamin | 0,3 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,4 µg |
B9-vitamin, Folat | 110 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 35 mg |
Mineraler i Karse
I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 70 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 76 mg |
Jern (Fe) | 2,3 mg |
Jod (I) | 0,9 µg |
Kalium (K) | 129 mg |
Kobber (Cu) | 0,09 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 44 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 63 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,46 mg |
Sukkerarter i Karse
Det samlede indhold af sukkerarter i Karse er 0,23 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,07 g |
Glucose | 0,16 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Karse
Karse har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket betyder, at en potion Karse skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Karse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Karse er Cress, garden, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Karse, frisk.