Ernæringsdata for Karse

Energiindholdet i 100 gram Karse er 24 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 99 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,8 g protein, 0,5 g fedt og 2,8 g kulhydrat.

  • Protein: 2,8 gram
  • Fedt: 0,5 gram
  • Kulhydrat: 2,8 gram

Af de 2,8 g kulhydrat er 1,2 g tilgængeligt de resterende 1,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Karse er der 0,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Karse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Karse er 2,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Karse
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)99 KJ
Energi i kilokalorie24 kcal
Fedt i alt0,5 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,3 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt2,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1,2 g
→ Kostfibre1,6 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,5 g
Vand92,7 g (ml)

Vitaminer i Karse

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Karse, frisk. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Karse
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin207 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin3,6 a-TE
→ Alfa-tokoferol3,6 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Karse
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,18 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,2 mg
B3-vitamin2,5 NE
→ Niacin3,17 mg
→ Tryptofans bidrag0,667 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,3 mg
B6-vitamin0,3 mg
B8-vitamin, Biotin0,4 µg
B9-vitamin, Folat110 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin35 mg

Mineraler i Karse

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Karse
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk70 mg
Fosfor (P), Phosphor76 mg
Jern (Fe)2,3 mg
Jod (I)0,9 µg
Kalium (K)129 mg
Kobber (Cu)0,09 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)44 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)63 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,46 mg

Sukkerarter i Karse

Det samlede indhold af sukkerarter i Karse er 0,23 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Karse
SukkerartMængde
Fructose0,07 g
Glucose0,16 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Karse

Karse har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket betyder, at en potion Karse skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Karse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Karse er Cress, garden, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Karse, frisk.