Ernæringsdata for Kantarel

Energiindholdet i 100 gram Kantarel er 40 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 166 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,9 g protein, 1,3 g fedt og 6,7 g kulhydrat.

  • Protein: 2,9 gram
  • Fedt: 1,3 gram
  • Kulhydrat: 6,7 gram

Af de 6,7 g kulhydrat er 1,7 g tilgængeligt de tilbageværende 5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kantarel er der 1,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kantarel. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kantarel er 2,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Kantarel
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)166 KJ
Energi i kilokalorie40 kcal
Fedt i alt1,3 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt6,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1,7 g
→ Kostfibre5 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,5 g
Vand87,5 g (ml)

Vitaminer i Kantarel

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Kantarel, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kantarel
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin108 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,06 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,06 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kantarel
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,09 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,41 mg
B3-vitamin6,8 NE
→ Niacin7,1 mg
→ Tryptofans bidrag0,3 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,04 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin5 mg

Mineraler i Kantarel

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at fastholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kantarel
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk2 mg
Fosfor (P), Phosphor50 mg
Jern (Fe)0,6 mg
Jod (I)3,3 µg
Kalium (K)392 mg
Kobber (Cu)0,42 mg
Krom (Cr), Chrom4 µg
Magnesium (Mg)7 mg
Mangan (Mn)0,28 mg
Natrium (Na)4 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)0,9 µg
Zink (Zn)0,97 mg

Sukkerarter i Kantarel

Det samlede indhold af sukkerarter i Kantarel er 1,6 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kantarel
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kantarel

Kantarel har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Det vil sige, at en potion Kantarel skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Kantarel er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kantarel Cantharelle, raw. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kantarel, rå.