Ernæringsdata for Kalvetunge

Energiindholdet i 100 gram Kalvetunge er 180 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 754 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,9 g protein, 12,2 g fedt og 0,9 g kulhydrat.

  • Protein: 16,9 gram
  • Fedt: 12,2 gram
  • Kulhydrat: 0,9 gram

Af de 0,9 g kulhydrat er 0,9 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kalvetunge er der 12,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Kalvetunge. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kalvetunge er 16,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kalvetunge
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 754 KJ
Energi i kilokalorie 180 kcal
Fedt i alt 12,2 g
→ Mættede fedtsyrer 5,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 5,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,6 g
Kolesterol 62 mg
Kulhydrat i alt 0,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,9 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,9 g
Vand 69,2 g (ml)

Vitaminer i Kalvetunge

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Tunge, kalv, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kalvetunge
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kalvetunge
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,083 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,28 mg
B3-vitamin 3 NE
→ Niacin 6,17 mg
→ Tryptofans bidrag 3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 2 mg
B6-vitamin 0,125 mg
B8-vitamin, Biotin 3,3 µg
B9-vitamin, Folat 19 µg
B12-vitamin 4 µg
C-vitamin 2,7 mg

Mineraler i Kalvetunge

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kalvetunge
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 4,39 mg
Fosfor (P), Phosphor 173 mg
Jern (Fe) 2,3 mg
Jod (I) 2,3 µg
Kalium (K) 241 mg
Kobber (Cu) 0,155 mg
Krom (Cr), Chrom 2 µg
Magnesium (Mg) 17 mg
Mangan (Mn) 0,029 mg
Natrium (Na) 93 mg
Nikkel (Ni) 1 µg
Selen (Se) 2 µg
Zink (Zn) 3,4 mg

Sukkerarter i Kalvetunge

Det totale indhold af sukkerarter i Kalvetunge er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kalvetunge
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kalvetunge

Kalvetunge har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Kalvetunge forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Kalvetunge er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kalvetunge hedder på engelsk Tongue, calf, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Tunge, kalv, rå.