Ernæringsdata for Kalvenyre

Energiindholdet i 100 gram Kalvenyre er 81 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 341 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 16,4 g protein, 1,6 g fedt og 0,2 g kulhydrat.

  • Protein: 16,4 gram
  • Fedt: 1,6 gram
  • Kulhydrat: 0,2 gram

Af de 0,2 g kulhydrat er 0,2 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kalvenyre er der 1,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kalvenyre. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kalvenyre er 16,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Kalvenyre
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 341 KJ
Energi i kilokalorie 81 kcal
Fedt i alt 1,6 g
→ Mættede fedtsyrer 0,7 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 364 mg
Kulhydrat i alt 0,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,2 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,2 g
Vand 77 g (ml)

Vitaminer i Kalvenyre

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Nyre, kalv, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kalvenyre
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 85,7 RE
D-vitamin 1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,2 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kalvenyre
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,375 mg
B2-vitamin, Riboflavin 1,9 mg
B3-vitamin 6 NE
→ Niacin 9,33 mg
→ Tryptofans bidrag 3,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 4 mg
B6-vitamin 0,5 mg
B8-vitamin, Biotin 24 µg
B9-vitamin, Folat 80 µg
B12-vitamin 23 µg
C-vitamin 14 mg

Mineraler i Kalvenyre

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kalvenyre
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 9,37 mg
Fosfor (P), Phosphor 245 mg
Jern (Fe) 6,8 mg
Jod (I) 4,2 µg
Kalium (K) 223 mg
Kobber (Cu) 0,385 mg
Krom (Cr), Chrom 1,13 µg
Magnesium (Mg) 15 mg
Mangan (Mn) 0,12 mg
Natrium (Na) 192 mg
Nikkel (Ni) 1,87 µg
Selen (Se) 120 µg
Zink (Zn) 1,7 mg

Sukkerarter i Kalvenyre

Det totale indhold af sukkerarter i Kalvenyre er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kalvenyre
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kalvenyre

Kalvenyre har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Kalvenyre forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kalvenyre er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kalvenyre Kidney, calf, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Nyre, kalv, rå.