Ernæringsdata for Kalvelever

Energiindholdet i 100 gram Kalvelever er 120 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 502 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19 g protein, 3 g fedt og 4 g kulhydrat.

  • Protein: 19 gram
  • Fedt: 3 gram
  • Kulhydrat: 4 gram

Af de 4 g kulhydrat er 4 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kalvelever er der 3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Kalvelever. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kalvelever er 19 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Kalvelever
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 502 KJ
Energi i kilokalorie 120 kcal
Fedt i alt 3 g
→ Mættede fedtsyrer 1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,4 g
Kolesterol 300 mg
Kulhydrat i alt 4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,4 g
Vand 73 g (ml)

Vitaminer i Kalvelever

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Lever, kalv, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kalvelever
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 4813 RE
D-vitamin 0,25 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1 mg
K-vitamin 27 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kalvelever
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,18 mg
B2-vitamin, Riboflavin 2,15 mg
B3-vitamin 15 NE
→ Niacin 19,7 mg
→ Tryptofans bidrag 4,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 8 mg
B6-vitamin 0,9 mg
B8-vitamin, Biotin 39 µg
B9-vitamin, Folat 1701 µg
B12-vitamin 60 µg
C-vitamin 18 mg

Mineraler i Kalvelever

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kalvelever
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 4,37 mg
Fosfor (P), Phosphor 330 mg
Jern (Fe) 5 mg
Jod (I) 4,3 µg
Kalium (K) 279 mg
Kobber (Cu) 2,35 mg
Krom (Cr), Chrom 0,493 µg
Magnesium (Mg) 16 mg
Mangan (Mn) 0,32 mg
Natrium (Na) 74 mg
Nikkel (Ni) 1,14 µg
Selen (Se) 30 µg
Zink (Zn) 3,7 mg

Sukkerarter i Kalvelever

Det totale indhold af sukkerarter i Kalvelever er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kalvelever
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kalvelever

Kalvelever har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Som betyder, at en potion Kalvelever giver en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Kalvelever er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kalvelever Liver, calf, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Lever, kalv, rå.