Ernæringsdata for Kalvelever
Energiindholdet i 100 gram Kalvelever er 120 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 502 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19 g protein, 3 g fedt og 4 g kulhydrat.
- Protein: 19 gram
- Fedt: 3 gram
- Kulhydrat: 4 gram
Af de 4 g kulhydrat er 4 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Kalvelever er der 3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Kalvelever. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Kalvelever er 19 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 502 KJ |
Energi i kilokalorie | 120 kcal |
Fedt i alt | 3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,8 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,4 g |
Kolesterol | 300 mg |
Kulhydrat i alt | 4 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 4 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,4 g |
Vand | 73 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Kalvelever
I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Lever, kalv, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 4813 RE |
D-vitamin | 0,25 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1 mg |
K-vitamin | 27 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,18 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 2,15 mg |
B3-vitamin | 15 NE |
→ Niacin | 19,7 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4,67 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 8 mg |
B6-vitamin | 0,9 mg |
B8-vitamin, Biotin | 39 µg |
B9-vitamin, Folat | 1701 µg |
B12-vitamin | 60 µg |
C-vitamin | 18 mg |
Mineraler i Kalvelever
I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 4,37 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 330 mg |
Jern (Fe) | 5 mg |
Jod (I) | 4,3 µg |
Kalium (K) | 279 mg |
Kobber (Cu) | 2,35 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,493 µg |
Magnesium (Mg) | 16 mg |
Mangan (Mn) | 0,32 mg |
Natrium (Na) | 74 mg |
Nikkel (Ni) | 1,14 µg |
Selen (Se) | 30 µg |
Zink (Zn) | 3,7 mg |
Sukkerarter i Kalvelever
Det totale indhold af sukkerarter i Kalvelever er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Kalvelever
Kalvelever har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Som betyder, at en potion Kalvelever giver en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Kalvelever er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Kalvelever Liver, calf, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Lever, kalv, rå.