Ernæringsdata for Kalvehjerte

Energiindholdet i 100 gram Kalvehjerte er 101 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 421 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 14,9 g protein, 3,7 g fedt og 1,8 g kulhydrat.

  • Protein: 14,9 gram
  • Fedt: 3,7 gram
  • Kulhydrat: 1,8 gram

Af de 1,8 g kulhydrat er 1,8 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kalvehjerte er der 3,7 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kalvehjerte. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kalvehjerte er 14,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kalvehjerte
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)421 KJ
Energi i kilokalorie101 kcal
Fedt i alt3,7 g
→ Mættede fedtsyrer1,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,7 g
Kolesterol150 mg
Kulhydrat i alt1,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1,8 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,1 g
Vand77 g (ml)

Vitaminer i Kalvehjerte

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Hjerte, kalv, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kalvehjerte
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin6 RE
D-vitamin1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,8 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,8 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kalvehjerte
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,345 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,67 mg
B3-vitamin6 NE
→ Niacin32,7 mg
→ Tryptofans bidrag26,7 mg
B5-vitamin, Pantothensyre2,8 mg
B6-vitamin0,314 mg
B8-vitamin, Biotin7,3 µg
B9-vitamin, Folat20 µg
B12-vitamin12 µg
C-vitamin5 mg

Mineraler i Kalvehjerte

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at fastholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kalvehjerte
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk4,42 mg
Fosfor (P), Phosphor215 mg
Jern (Fe)3,6 mg
Jod (I)1,9 µg
Kalium (K)261 mg
Kobber (Cu)0,29 mg
Krom (Cr), Chrom0,3 µg
Magnesium (Mg)22 mg
Mangan (Mn)0,032 mg
Natrium (Na)104 mg
Nikkel (Ni)1 µg
Selen (Se)14 µg
Zink (Zn)1,4 mg

Sukkerarter i Kalvehjerte

Det totale indhold af sukkerarter i Kalvehjerte er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kalvehjerte
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kalvehjerte

Kalvehjerte har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Kalvehjerte skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Kalvehjerte er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kalvehjerte Heart, veal, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Hjerte, kalv, råt.