Ernæringsdata for Kalvehjerte

Energiindholdet i 100 gram Kalvehjerte er 101 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 421 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 14,9 g protein, 3,7 g fedt og 1,8 g kulhydrat.

  • Protein: 14,9 gram
  • Fedt: 3,7 gram
  • Kulhydrat: 1,8 gram

Af de 1,8 g kulhydrat er 1,8 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kalvehjerte er der 3,7 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kalvehjerte. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kalvehjerte er 14,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kalvehjerte
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 421 KJ
Energi i kilokalorie 101 kcal
Fedt i alt 3,7 g
→ Mættede fedtsyrer 1,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,7 g
Kolesterol 150 mg
Kulhydrat i alt 1,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1,8 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 77 g (ml)

Vitaminer i Kalvehjerte

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Hjerte, kalv, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kalvehjerte
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 6 RE
D-vitamin 1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,8 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,8 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kalvehjerte
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,345 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,67 mg
B3-vitamin 6 NE
→ Niacin 32,7 mg
→ Tryptofans bidrag 26,7 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 2,8 mg
B6-vitamin 0,314 mg
B8-vitamin, Biotin 7,3 µg
B9-vitamin, Folat 20 µg
B12-vitamin 12 µg
C-vitamin 5 mg

Mineraler i Kalvehjerte

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at fastholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kalvehjerte
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 4,42 mg
Fosfor (P), Phosphor 215 mg
Jern (Fe) 3,6 mg
Jod (I) 1,9 µg
Kalium (K) 261 mg
Kobber (Cu) 0,29 mg
Krom (Cr), Chrom 0,3 µg
Magnesium (Mg) 22 mg
Mangan (Mn) 0,032 mg
Natrium (Na) 104 mg
Nikkel (Ni) 1 µg
Selen (Se) 14 µg
Zink (Zn) 1,4 mg

Sukkerarter i Kalvehjerte

Det totale indhold af sukkerarter i Kalvehjerte er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kalvehjerte
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kalvehjerte

Kalvehjerte har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Kalvehjerte skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Kalvehjerte er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kalvehjerte Heart, veal, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Hjerte, kalv, råt.