Ernæringsdata for Kalvebrissel

Energiindholdet i 100 gram Kalvebrissel er 108 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 451 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17,8 g protein, 4 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 17,8 gram
  • Fedt: 4 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kalvebrissel er der 4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Kalvebrissel. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kalvebrissel er 17,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Kalvebrissel
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 451 KJ
Energi i kilokalorie 108 kcal
Fedt i alt 4 g
→ Mættede fedtsyrer 2,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,7 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,9 g
Kolesterol 153 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,6 g
Vand 74 g (ml)

Vitaminer i Kalvebrissel

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Brissel, kalv, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kalvebrissel
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 5 RE
D-vitamin 0,25 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kalvebrissel
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,2 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,2 mg
B3-vitamin 3 NE
→ Niacin 5,4 mg
→ Tryptofans bidrag 2,4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Kalvebrissel

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kalvebrissel
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 4 mg
Fosfor (P), Phosphor 420 mg
Jern (Fe) 1,5 mg
Jod (I) 3 µg
Kalium (K) 339 mg
Kobber (Cu) 0,08 mg
Krom (Cr), Chrom 1 µg
Magnesium (Mg) 6,2 mg
Mangan (Mn) 0,02 mg
Natrium (Na) 62 mg
Nikkel (Ni) 1 µg
Selen (Se) 6 µg
Zink (Zn) 1,3 mg

Sukkerarter i Kalvebrissel

Det samlede indhold af sukkerarter i Kalvebrissel er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kalvebrissel
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0 g
Maltose g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Kalvebrissel

Kalvebrissel har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Kalvebrissel skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kalvebrissel er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Kalvebrissel er Sweatbread, veal, raw. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Brissel, kalv, rå.