Ernæringsdata for Kålrabi

Energiindholdet i 100 gram Kålrabi er 34 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 141 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1 g protein, 0,1 g fedt og 8,6 g kulhydrat.

  • Protein: 1 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 8,6 gram

Af de 8,6 g kulhydrat er 5,7 g tilgængeligt de resterende 2,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kålrabi er der 0,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Kålrabi. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kålrabi er 1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kålrabi
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 141 KJ
Energi i kilokalorie 34 kcal
Fedt i alt 0,1 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 8,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 5,7 g
→ Kostfibre 2,9 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,6 g
Vand 89,6 g (ml)

Vitaminer i Kålrabi

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Kålrabi (kålroe), rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kålrabi
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 35,8 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kålrabi
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,045 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,04 mg
B3-vitamin 1,8 NE
→ Niacin 2,03 mg
→ Tryptofans bidrag 0,233 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,11 mg
B6-vitamin 0,12 mg
B8-vitamin, Biotin 0,1 µg
B9-vitamin, Folat 27 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 41 mg

Mineraler i Kålrabi

I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kålrabi
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 47,4 mg
Fosfor (P), Phosphor 42,6 mg
Jern (Fe) 0,25 mg
Jod (I) 0,5 µg
Kalium (K) 392 mg
Kobber (Cu) 0,03 mg
Krom (Cr), Chrom 0,5 µg
Magnesium (Mg) 14 mg
Mangan (Mn) 0,14 mg
Natrium (Na) 10 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 0 µg
Zink (Zn) 0,18 mg

Sukkerarter i Kålrabi

Det samlede indhold af sukkerarter i Kålrabi er 4,1 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kålrabi
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kålrabi

Kålrabi har et glykæmisk indeks (GI) på 6. Det vil sige, at en potion Kålrabi skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 6 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kålrabi er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kålrabi Swede, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kålrabi (kålroe), rå.