Ernæringsdata for Kaktusfigen

Energiindholdet i 100 gram Kaktusfigen er 38 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 161 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,7 g protein, 0,5 g fedt og 9,6 g kulhydrat.

  • Protein: 0,7 gram
  • Fedt: 0,5 gram
  • Kulhydrat: 9,6 gram

Af de 9,6 g kulhydrat er 6 g tilgængeligt de overskydende 3,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kaktusfigen er der 0,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kaktusfigen. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kaktusfigen er 0,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Kaktusfigen
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 161 KJ
Energi i kilokalorie 38 kcal
Fedt i alt 0,5 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 9,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 6 g
→ Kostfibre 3,6 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,6 g
Vand 87,6 g (ml)

Vitaminer i Kaktusfigen

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Kaktusfigen, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kaktusfigen
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 2,5 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kaktusfigen
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,014 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,06 mg
B3-vitamin 0,46 NE
→ Niacin 0,46 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 14 mg

Mineraler i Kaktusfigen

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kaktusfigen
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 56 mg
Fosfor (P), Phosphor 24 mg
Jern (Fe) 0,3 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 220 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 85 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 5 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Kaktusfigen

Det totale indhold af sukkerarter i Kaktusfigen er g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kaktusfigen
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kaktusfigen

Kaktusfigen har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Det betyder, at en potion Kaktusfigen giver en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Kaktusfigen er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kaktusfigen hedder på engelsk Prickly pear, indian fig, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kaktusfigen, rå.