Ernæringsdata for Kaffefløde 9 %

Energiindholdet i 100 gram Kaffefløde 9 % er 110 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 462 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,1 g protein, 9,1 g fedt og 4,3 g kulhydrat.

  • Protein: 3,1 gram
  • Fedt: 9,1 gram
  • Kulhydrat: 4,3 gram

Af de 4,3 g kulhydrat er 4,3 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kaffefløde 9 % er der 9,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kaffefløde 9 %. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kaffefløde 9 % er 3,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kaffefløde 9 %
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)462 KJ
Energi i kilokalorie110 kcal
Fedt i alt9,1 g
→ Mættede fedtsyrer5,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer2,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,3 g
Kolesterol30 mg
Kulhydrat i alt4,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt4,3 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,6 g
Vand83 g (ml)

Vitaminer i Kaffefløde 9 %

I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Fløde 9 %. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kaffefløde 9 %
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin80,7 RE
D-vitamin0,145 µg
→ D3 cholecalciferol0,145 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,232 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,232 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kaffefløde 9 %
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,04 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,17 mg
B3-vitamin0,08 NE
→ Niacin0,78 mg
→ Tryptofans bidrag0,7 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,3 mg
B6-vitamin0,04 mg
B8-vitamin, Biotin1,4 µg
B9-vitamin, Folat13 µg
B12-vitamin0,25 µg
C-vitamin0,9 mg

Mineraler i Kaffefløde 9 %

I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at opretholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kaffefløde 9 %
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk105 mg
Fosfor (P), Phosphor80 mg
Jern (Fe)0,04 mg
Jod (I)10,6 µg
Kalium (K)140 mg
Kobber (Cu)0,007 mg
Krom (Cr), Chrom0,052 µg
Magnesium (Mg)10 mg
Mangan (Mn)0,007 mg
Natrium (Na)40 mg
Nikkel (Ni)1 µg
Selen (Se)1,3 µg
Zink (Zn)0,34 mg

Sukkerarter i Kaffefløde 9 %

Det totale indhold af sukkerarter i Kaffefløde 9 % er 4,4 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kaffefløde 9 %
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 4,4 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Kaffefløde 9 %

Kaffefløde 9 % har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Kaffefløde 9 % forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Kaffefløde 9 % er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Kaffefløde 9 % er Cream, 9 % fat. Det kan være en god information hvis du fx anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Fløde 9 %.