Ernæringsdata for Kaffefløde 13 %

Energiindholdet i 100 gram Kaffefløde 13 % er 149 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 625 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,9 g protein, 13,5 g fedt og 4,5 g kulhydrat.

  • Protein: 2,9 gram
  • Fedt: 13,5 gram
  • Kulhydrat: 4,5 gram

Af de 4,5 g kulhydrat er 4,5 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kaffefløde 13 % er der 13,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Kaffefløde 13 %. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kaffefløde 13 % er 2,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kaffefløde 13 %
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 625 KJ
Energi i kilokalorie 149 kcal
Fedt i alt 13,5 g
→ Mættede fedtsyrer 8,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 3,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,3 g
Kolesterol 44 mg
Kulhydrat i alt 4,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4,5 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,6 g
Vand 78,5 g (ml)

Vitaminer i Kaffefløde 13 %

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Fløde 13 %. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kaffefløde 13 %
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 119 RE
D-vitamin 0,179 µg
→ D3 cholecalciferol 0,179 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,344 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,344 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kaffefløde 13 %
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,036 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,187 mg
B3-vitamin 0,08 NE
→ Niacin 0,73 mg
→ Tryptofans bidrag 0,65 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,3 mg
B6-vitamin 0,047 mg
B8-vitamin, Biotin 1,4 µg
B9-vitamin, Folat 12 µg
B12-vitamin 0,37 µg
C-vitamin 1 mg

Mineraler i Kaffefløde 13 %

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kaffefløde 13 %
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 104 mg
Fosfor (P), Phosphor 79 mg
Jern (Fe) 0,04 mg
Jod (I) 10,6 µg
Kalium (K) 136 mg
Kobber (Cu) 0,007 mg
Krom (Cr), Chrom 0,052 µg
Magnesium (Mg) 10,7 mg
Mangan (Mn) 0,007 mg
Natrium (Na) 39 mg
Nikkel (Ni) 0 µg
Selen (Se) 1,29 µg
Zink (Zn) 0,37 mg

Sukkerarter i Kaffefløde 13 %

Det totale indhold af sukkerarter i Kaffefløde 13 % er 3,95 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kaffefløde 13 %
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 3,95 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Kaffefløde 13 %

Kaffefløde 13 % har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Kaffefløde 13 % skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kaffefløde 13 % er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kaffefløde 13 % Cream, 13 % fat. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Fløde 13 %.