Ernæringsdata for Julesalat
Energiindholdet i 100 gram Julesalat er 19 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 81 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,1 g protein, 0,2 g fedt og 3,8 g kulhydrat.
- Protein: 1,1 gram
- Fedt: 0,2 gram
- Kulhydrat: 3,8 gram
Af de 3,8 g kulhydrat er 2,7 g tilgængeligt de tilbageværende 1,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Julesalat er der 0,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Julesalat. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Julesalat er 1,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 81 KJ |
Energi i kilokalorie | 19 kcal |
Fedt i alt | 0,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 3,8 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 2,7 g |
→ Kostfibre | 1,1 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,4 g |
Vand | 94,5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Julesalat
I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Julesalat, rå (cikorie). Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 1,25 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,1 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,085 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,035 mg |
B3-vitamin | 0,25 NE |
→ Niacin | 0,533 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,283 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,2 mg |
B6-vitamin | 0,055 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,7 µg |
B9-vitamin, Folat | 52 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 4 mg |
Mineraler i Julesalat
I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 19,9 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 31,4 mg |
Jern (Fe) | 0,4 mg |
Jod (I) | 0,4 µg |
Kalium (K) | 212 mg |
Kobber (Cu) | 0,14 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1 µg |
Magnesium (Mg) | 10 mg |
Mangan (Mn) | 0,3 mg |
Natrium (Na) | 6 mg |
Nikkel (Ni) | 8,1 µg |
Selen (Se) | 1 µg |
Zink (Zn) | 0,2 mg |
Sukkerarter i Julesalat
Det totale indhold af sukkerarter i Julesalat er 1,5 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Julesalat
Julesalat har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det betyder, at en potion Julesalat skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Julesalat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Julesalat er Chicory, raw. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Julesalat, rå (cikorie).