Ernæringsdata for Julesalat

Energiindholdet i 100 gram Julesalat er 19 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 81 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,1 g protein, 0,2 g fedt og 3,8 g kulhydrat.

  • Protein: 1,1 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 3,8 gram

Af de 3,8 g kulhydrat er 2,7 g tilgængeligt de tilbageværende 1,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Julesalat er der 0,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Julesalat. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Julesalat er 1,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Julesalat
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 81 KJ
Energi i kilokalorie 19 kcal
Fedt i alt 0,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 3,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 2,7 g
→ Kostfibre 1,1 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,4 g
Vand 94,5 g (ml)

Vitaminer i Julesalat

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Julesalat, rå (cikorie). Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Julesalat
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 1,25 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Julesalat
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,085 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,035 mg
B3-vitamin 0,25 NE
→ Niacin 0,533 mg
→ Tryptofans bidrag 0,283 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,2 mg
B6-vitamin 0,055 mg
B8-vitamin, Biotin 0,7 µg
B9-vitamin, Folat 52 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 4 mg

Mineraler i Julesalat

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Julesalat
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 19,9 mg
Fosfor (P), Phosphor 31,4 mg
Jern (Fe) 0,4 mg
Jod (I) 0,4 µg
Kalium (K) 212 mg
Kobber (Cu) 0,14 mg
Krom (Cr), Chrom 1 µg
Magnesium (Mg) 10 mg
Mangan (Mn) 0,3 mg
Natrium (Na) 6 mg
Nikkel (Ni) 8,1 µg
Selen (Se) 1 µg
Zink (Zn) 0,2 mg

Sukkerarter i Julesalat

Det totale indhold af sukkerarter i Julesalat er 1,5 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Julesalat
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Julesalat

Julesalat har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det betyder, at en potion Julesalat skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Julesalat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Julesalat er Chicory, raw. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Julesalat, rå (cikorie).