Ernæringsdata for Julekage

Energiindholdet i 100 gram Julekage er 453 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1896 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5,2 g protein, 31 g fedt og 40,6 g kulhydrat.

  • Protein: 5,2 gram
  • Fedt: 31 gram
  • Kulhydrat: 40,6 gram

Af de 40,6 g kulhydrat er 37,3 g tilgængeligt de resterende 3,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Julekage er der 31 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Julekage. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Julekage er 5,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Julekage
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1896 KJ
Energi i kilokalorie 453 kcal
Fedt i alt 31 g
→ Mættede fedtsyrer 12,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 11,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 5,4 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 40,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 37,3 g
→ Kostfibre 3,3 g
Tilsat sukker g
Alkohol 0 g
Aske 1,6 g
Vand 21,1 g (ml)

Vitaminer i Julekage

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Wienerbrød, julekage. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Julekage
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,1 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Julekage
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,065 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,06 mg
B3-vitamin 0,55 NE
→ Niacin 0,833 mg
→ Tryptofans bidrag 0,833 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,045 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Julekage

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at fastholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Julekage
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 33 mg
Fosfor (P), Phosphor 102 mg
Jern (Fe) 0,4 mg
Jod (I) 5,9 µg
Kalium (K) 119 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 12 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 395 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,84 mg

Sukkerarter i Julekage

Det samlede indhold af sukkerarter i Julekage er g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Julekage
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Julekage

Julekage har et glykæmisk indeks (GI) på 26. Hvilket medfører, at en potion Julekage forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 26 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Julekage er 10. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Julekage hedder på engelsk Danish pastry, christmas cake. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Wienerbrød, julekage.