Ernæringsdata for Julekage
Energiindholdet i 100 gram Julekage er 453 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1896 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5,2 g protein, 31 g fedt og 40,6 g kulhydrat.
- Protein: 5,2 gram
- Fedt: 31 gram
- Kulhydrat: 40,6 gram
Af de 40,6 g kulhydrat er 37,3 g tilgængeligt de resterende 3,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Julekage er der 31 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Julekage. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Julekage er 5,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1896 KJ |
Energi i kilokalorie | 453 kcal |
Fedt i alt | 31 g |
→ Mættede fedtsyrer | 12,8 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 11,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 5,4 g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 40,6 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 37,3 g |
→ Kostfibre | 3,3 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,6 g |
Vand | 21,1 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Julekage
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Wienerbrød, julekage. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,1 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,065 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,06 mg |
B3-vitamin | 0,55 NE |
→ Niacin | 0,833 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,833 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,045 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Julekage
I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at fastholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 33 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 102 mg |
Jern (Fe) | 0,4 mg |
Jod (I) | 5,9 µg |
Kalium (K) | 119 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 12 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 395 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,84 mg |
Sukkerarter i Julekage
Det samlede indhold af sukkerarter i Julekage er g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Julekage
Julekage har et glykæmisk indeks (GI) på 26. Hvilket medfører, at en potion Julekage forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 26 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Julekage er 10. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Julekage hedder på engelsk Danish pastry, christmas cake. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Wienerbrød, julekage.