Ernæringsdata for Jordbærmarmelade
Energiindholdet i 100 gram Jordbærmarmelade er 223 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 934 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,5 g fedt og 54 g kulhydrat.
- Protein: 0,5 gram
- Fedt: 0,5 gram
- Kulhydrat: 54 gram
Af de 54 g kulhydrat er 52,8 g tilgængeligt de tilbageværende 1,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Jordbærmarmelade er der 0,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Jordbærmarmelade. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Jordbærmarmelade er 0,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 934 KJ |
Energi i kilokalorie | 223 kcal |
Fedt i alt | 0,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,3 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 54 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 52,8 g |
→ Kostfibre | 1,2 g |
Tilsat sukker | 45 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 2,5 g |
Vand | 41 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Jordbærmarmelade
I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Jordbærmarmelade. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 4,17 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,2 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,2 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,035 mg |
B3-vitamin | 0,2 NE |
→ Niacin | 0,3 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,1 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,21 mg |
B6-vitamin | 0,03 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1,8 µg |
B9-vitamin, Folat | 5 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 14 mg |
Mineraler i Jordbærmarmelade
I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 25 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 13 mg |
Jern (Fe) | 0,5 mg |
Jod (I) | 1,4 µg |
Kalium (K) | 44 mg |
Kobber (Cu) | 0,12 mg |
Krom (Cr), Chrom | 3 µg |
Magnesium (Mg) | 4 mg |
Mangan (Mn) | 0,021 mg |
Natrium (Na) | 18 mg |
Nikkel (Ni) | 10 µg |
Selen (Se) | 0,3 µg |
Zink (Zn) | 0,027 mg |
Sukkerarter i Jordbærmarmelade
Det samlede indhold af sukkerarter i Jordbærmarmelade er 47,5 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 1,33 g |
Glucose | 1,17 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 45 g |
Glykæmisk indeks for Jordbærmarmelade
Jordbærmarmelade har et glykæmisk indeks (GI) på 28. Det betyder, at en potion Jordbærmarmelade skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 28 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Jordbærmarmelade er 15. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Jordbærmarmelade Marmalade, strawberry. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Jordbærmarmelade.