Ernæringsdata for Jordbærmarmelade

Energiindholdet i 100 gram Jordbærmarmelade er 223 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 934 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,5 g fedt og 54 g kulhydrat.

  • Protein: 0,5 gram
  • Fedt: 0,5 gram
  • Kulhydrat: 54 gram

Af de 54 g kulhydrat er 52,8 g tilgængeligt de tilbageværende 1,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Jordbærmarmelade er der 0,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Jordbærmarmelade. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Jordbærmarmelade er 0,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Jordbærmarmelade
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)934 KJ
Energi i kilokalorie223 kcal
Fedt i alt0,5 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,3 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt54 g
→ Kulhydrat tilgængeligt52,8 g
→ Kostfibre1,2 g
Tilsat sukker45 g
Alkohol0 g
Aske2,5 g
Vand41 g (ml)

Vitaminer i Jordbærmarmelade

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Jordbærmarmelade. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Jordbærmarmelade
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin4,17 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,2 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Jordbærmarmelade
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,035 mg
B3-vitamin0,2 NE
→ Niacin0,3 mg
→ Tryptofans bidrag0,1 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,21 mg
B6-vitamin0,03 mg
B8-vitamin, Biotin1,8 µg
B9-vitamin, Folat5 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin14 mg

Mineraler i Jordbærmarmelade

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Jordbærmarmelade
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk25 mg
Fosfor (P), Phosphor13 mg
Jern (Fe)0,5 mg
Jod (I)1,4 µg
Kalium (K)44 mg
Kobber (Cu)0,12 mg
Krom (Cr), Chrom3 µg
Magnesium (Mg)4 mg
Mangan (Mn)0,021 mg
Natrium (Na)18 mg
Nikkel (Ni)10 µg
Selen (Se)0,3 µg
Zink (Zn)0,027 mg

Sukkerarter i Jordbærmarmelade

Det samlede indhold af sukkerarter i Jordbærmarmelade er 47,5 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Jordbærmarmelade
SukkerartMængde
Fructose1,33 g
Glucose1,17 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose45 g

Glykæmisk indeks for Jordbærmarmelade

Jordbærmarmelade har et glykæmisk indeks (GI) på 28. Det betyder, at en potion Jordbærmarmelade skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 28 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Jordbærmarmelade er 15. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Jordbærmarmelade Marmalade, strawberry. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Jordbærmarmelade.