Ernæringsdata for Italiensk hvedebrød

Energiindholdet i 100 gram Italiensk hvedebrød er 255 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1065 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8,2 g protein, 1,6 g fedt og 52,6 g kulhydrat.

  • Protein: 8,2 gram
  • Fedt: 1,6 gram
  • Kulhydrat: 52,6 gram

Af de 52,6 g kulhydrat er 49,5 g tilgængeligt de resterende 3,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Italiensk hvedebrød er der 1,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Italiensk hvedebrød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Italiensk hvedebrød er 8,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Italiensk hvedebrød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1065 KJ
Energi i kilokalorie 255 kcal
Fedt i alt 1,6 g
→ Mættede fedtsyrer 0,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,6 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 52,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 49,5 g
→ Kostfibre 3,1 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,9 g
Vand 35,7 g (ml)

Vitaminer i Italiensk hvedebrød

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Hvedebrød, store, italiensk. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Italiensk hvedebrød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Italiensk hvedebrød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,103 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,049 mg
B3-vitamin 1,2 NE
→ Niacin 1,4 mg
→ Tryptofans bidrag 1,4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,29 mg
B6-vitamin 0,053 mg
B8-vitamin, Biotin 1,9 µg
B9-vitamin, Folat 29 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Italiensk hvedebrød

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at fastholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Italiensk hvedebrød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 27,5 mg
Fosfor (P), Phosphor 95 mg
Jern (Fe) 0,86 mg
Jod (I) 20,5 µg
Kalium (K) 123 mg
Kobber (Cu) 0,131 mg
Krom (Cr), Chrom 3 µg
Magnesium (Mg) 21,2 mg
Mangan (Mn) 0,48 mg
Natrium (Na) 574 mg
Nikkel (Ni) 3,83 µg
Selen (Se) 4,3 µg
Zink (Zn) 0,62 mg

Sukkerarter i Italiensk hvedebrød

Det samlede indhold af sukkerarter i Italiensk hvedebrød er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Italiensk hvedebrød
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Italiensk hvedebrød

Italiensk hvedebrød har et glykæmisk indeks (GI) på 35. Det betyder, at en potion Italiensk hvedebrød forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 35 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Italiensk hvedebrød er 17. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Italiensk hvedebrød Bread, italien type. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Hvedebrød, store, italiensk.