Ernæringsdata for Italiensk dressing

Energiindholdet i 100 gram Italiensk dressing er 295 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1234 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,4 g protein, 28,4 g fedt og 10,4 g kulhydrat.

  • Protein: 0,4 gram
  • Fedt: 28,4 gram
  • Kulhydrat: 10,4 gram

Af de 10,4 g kulhydrat er 10,4 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Italiensk dressing er der 28,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Italiensk dressing. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Italiensk dressing er 0,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Italiensk dressing
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1234 KJ
Energi i kilokalorie295 kcal
Fedt i alt28,4 g
→ Mættede fedtsyrer5,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer7,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer14,7 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt10,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt10,4 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker g
Alkohol0 g
Aske4,4 g
Vand56,4 g (ml)

Vitaminer i Italiensk dressing

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Dressing, italiensk. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Italiensk dressing
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin1,75 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin5 a-TE
→ Alfa-tokoferol5 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Italiensk dressing
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,013 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,021 mg
B3-vitamin0 NE
→ Niacin0 mg
→ Tryptofans bidrag0 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0 mg
B6-vitamin0,06 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat0 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Italiensk dressing

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Italiensk dressing
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk7 mg
Fosfor (P), Phosphor9 mg
Jern (Fe)0,63 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)48 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)3 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)1654 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,13 mg

Sukkerarter i Italiensk dressing

Det samlede indhold af sukkerarter i Italiensk dressing er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Italiensk dressing
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Italiensk dressing

Italiensk dressing har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Det betyder, at en potion Italiensk dressing giver en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Italiensk dressing er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Italiensk dressing er Salad dressing, italian. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Dressing, italiensk.