Ernæringsdata for Italiensk dressing
Energiindholdet i 100 gram Italiensk dressing er 295 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1234 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,4 g protein, 28,4 g fedt og 10,4 g kulhydrat.
- Protein: 0,4 gram
- Fedt: 28,4 gram
- Kulhydrat: 10,4 gram
Af de 10,4 g kulhydrat er 10,4 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Italiensk dressing er der 28,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Italiensk dressing. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Italiensk dressing er 0,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1234 KJ |
Energi i kilokalorie | 295 kcal |
Fedt i alt | 28,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 5,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 7,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 14,7 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 10,4 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 10,4 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 4,4 g |
Vand | 56,4 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Italiensk dressing
I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Dressing, italiensk. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 1,75 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 5 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 5 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,013 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,021 mg |
B3-vitamin | 0 NE |
→ Niacin | 0 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0 mg |
B6-vitamin | 0,06 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 0 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Italiensk dressing
I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 7 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 9 mg |
Jern (Fe) | 0,63 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 48 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 3 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 1654 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,13 mg |
Sukkerarter i Italiensk dressing
Det samlede indhold af sukkerarter i Italiensk dressing er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Italiensk dressing
Italiensk dressing har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Det betyder, at en potion Italiensk dressing giver en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Italiensk dressing er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Italiensk dressing er Salad dressing, italian. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Dressing, italiensk.