Ernæringsdata for Ingefær
Energiindholdet i 100 gram Ingefær er 82 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 345 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,8 g protein, 0,8 g fedt og 17,8 g kulhydrat.
- Protein: 1,8 gram
- Fedt: 0,8 gram
- Kulhydrat: 17,8 gram
Af de 17,8 g kulhydrat er 15,8 g tilgængeligt de overskydende 2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Ingefær er der 0,8 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Ingefær . Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Ingefær er 1,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 345 KJ |
Energi i kilokalorie | 82 kcal |
Fedt i alt | 0,8 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,2 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 17,8 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 15,8 g |
→ Kostfibre | 2 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,8 g |
Vand | 78,9 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Ingefær
I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Ingefær, rod, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,025 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,034 mg |
B3-vitamin | 0,75 NE |
→ Niacin | 0,95 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,2 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,203 mg |
B6-vitamin | 0,16 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 11 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 5 mg |
Mineraler i Ingefær
I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 16 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 34 mg |
Jern (Fe) | 0,6 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 415 mg |
Kobber (Cu) | 0,226 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 43 mg |
Mangan (Mn) | 0,229 mg |
Natrium (Na) | 13 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,34 mg |
Sukkerarter i Ingefær
Det totale indhold af sukkerarter i Ingefær er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Ingefær
Ingefær har et glykæmisk indeks (GI) på 11. Hvilket medfører, at en potion Ingefær skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 11 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Ingefær er 2. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Ingefær er Ginger root, raw. Det kan være en god information hvis du fx benytter en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Ingefær, rod, rå.