Ernæringsdata for Ingefær

Energiindholdet i 100 gram Ingefær er 82 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 345 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,8 g protein, 0,8 g fedt og 17,8 g kulhydrat.

  • Protein: 1,8 gram
  • Fedt: 0,8 gram
  • Kulhydrat: 17,8 gram

Af de 17,8 g kulhydrat er 15,8 g tilgængeligt de overskydende 2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Ingefær er der 0,8 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Ingefær . Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Ingefær er 1,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Ingefær
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 345 KJ
Energi i kilokalorie 82 kcal
Fedt i alt 0,8 g
→ Mættede fedtsyrer 0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 17,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 15,8 g
→ Kostfibre 2 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,8 g
Vand 78,9 g (ml)

Vitaminer i Ingefær

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Ingefær, rod, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Ingefær
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Ingefær
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,025 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,034 mg
B3-vitamin 0,75 NE
→ Niacin 0,95 mg
→ Tryptofans bidrag 0,2 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,203 mg
B6-vitamin 0,16 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 11 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 5 mg

Mineraler i Ingefær

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Ingefær
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 16 mg
Fosfor (P), Phosphor 34 mg
Jern (Fe) 0,6 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 415 mg
Kobber (Cu) 0,226 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 43 mg
Mangan (Mn) 0,229 mg
Natrium (Na) 13 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,34 mg

Sukkerarter i Ingefær

Det totale indhold af sukkerarter i Ingefær er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Ingefær
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Ingefær

Ingefær har et glykæmisk indeks (GI) på 11. Hvilket medfører, at en potion Ingefær skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 11 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Ingefær er 2. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Ingefær er Ginger root, raw. Det kan være en god information hvis du fx benytter en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Ingefær, rod, rå.