Ernæringsdata for Icebergsalat

Energiindholdet i 100 gram Icebergsalat er 16 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 65 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1 g protein, 0,1 g fedt og 3,2 g kulhydrat.

  • Protein: 1 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 3,2 gram

Af de 3,2 g kulhydrat er 2,1 g tilgængeligt de tilbageværende 1,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Icebergsalat er der 0,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Icebergsalat. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Icebergsalat er 1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Icebergsalat
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 65 KJ
Energi i kilokalorie 16 kcal
Fedt i alt 0,1 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 3,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 2,1 g
→ Kostfibre 1,1 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,4 g
Vand 95,7 g (ml)

Vitaminer i Icebergsalat

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Salat, Iceberg, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Icebergsalat
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 12,5 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,3 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin 112 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Icebergsalat
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,044 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,027 mg
B3-vitamin 0,123 NE
→ Niacin 0,29 mg
→ Tryptofans bidrag 0,167 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,091 mg
B6-vitamin 0,039 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 89 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 8,1 mg

Mineraler i Icebergsalat

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, afgørende for at bevare en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Icebergsalat
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 16,2 mg
Fosfor (P), Phosphor 22,5 mg
Jern (Fe) 0,27 mg
Jod (I) 0,6 µg
Kalium (K) 187 mg
Kobber (Cu) 0,025 mg
Krom (Cr), Chrom 0,4 µg
Magnesium (Mg) 7,4 mg
Mangan (Mn) 0,125 mg
Natrium (Na) 11,8 mg
Nikkel (Ni) 4,1 µg
Selen (Se) 0,2 µg
Zink (Zn) 0,16 mg

Sukkerarter i Icebergsalat

Det totale indhold af sukkerarter i Icebergsalat er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Icebergsalat
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Icebergsalat

Icebergsalat har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Icebergsalat forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Icebergsalat er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Icebergsalat hedder på engelsk Lettuce, iceberg (incl. crisphead types), raw. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Salat, Iceberg, rå.