Ernæringsdata for Hytteost

Energiindholdet i 100 gram Hytteost er 103 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 433 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 12,2 g protein, 5,4 g fedt og 1,5 g kulhydrat.

  • Protein: 12,2 gram
  • Fedt: 5,4 gram
  • Kulhydrat: 1,5 gram

Af de 1,5 g kulhydrat er 1,5 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Hytteost er der 5,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Hytteost. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Hytteost er 12,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Hytteost
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 433 KJ
Energi i kilokalorie 103 kcal
Fedt i alt 5,4 g
→ Mættede fedtsyrer 3,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 18 mg
Kulhydrat i alt 1,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1,5 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,4 g
Vand 79,7 g (ml)

Vitaminer i Hytteost

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Hytteost, 20+. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Hytteost
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 47,9 RE
D-vitamin 0,11 µg
→ D3 cholecalciferol 0,11 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,138 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,138 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Hytteost
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,045 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,3 mg
B3-vitamin 0,126 NE
→ Niacin 2,96 mg
→ Tryptofans bidrag 2,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,213 mg
B6-vitamin 0,067 mg
B8-vitamin, Biotin 1,5 µg
B9-vitamin, Folat 2,8 µg
B12-vitamin 0,62 µg
C-vitamin 1 mg

Mineraler i Hytteost

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Hytteost
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 220 mg
Fosfor (P), Phosphor 220 mg
Jern (Fe) 0,11 mg
Jod (I) 13,8 µg
Kalium (K) 84 mg
Kobber (Cu) 0,034 mg
Krom (Cr), Chrom 0,1 µg
Magnesium (Mg) 5 mg
Mangan (Mn) 0,026 mg
Natrium (Na) 310 mg
Nikkel (Ni) 2 µg
Selen (Se) 4 µg
Zink (Zn) 0,37 mg

Sukkerarter i Hytteost

Det samlede indhold af sukkerarter i Hytteost er 1 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Hytteost
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 1 g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Hytteost

Hytteost har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Hytteost forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Hytteost er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Hytteost er Cheese, cottage, 20 % fidm.. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Hytteost, 20+.