Ernæringsdata for Hytteost
Energiindholdet i 100 gram Hytteost er 103 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 433 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 12,2 g protein, 5,4 g fedt og 1,5 g kulhydrat.
- Protein: 12,2 gram
- Fedt: 5,4 gram
- Kulhydrat: 1,5 gram
Af de 1,5 g kulhydrat er 1,5 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Hytteost er der 5,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Hytteost. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Hytteost er 12,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 433 KJ |
Energi i kilokalorie | 103 kcal |
Fedt i alt | 5,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 3,5 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 1,5 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 18 mg |
Kulhydrat i alt | 1,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,5 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,4 g |
Vand | 79,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Hytteost
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Hytteost, 20+. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 47,9 RE |
D-vitamin | 0,11 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,11 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,138 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,138 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,045 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,3 mg |
B3-vitamin | 0,126 NE |
→ Niacin | 2,96 mg |
→ Tryptofans bidrag | 2,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,213 mg |
B6-vitamin | 0,067 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1,5 µg |
B9-vitamin, Folat | 2,8 µg |
B12-vitamin | 0,62 µg |
C-vitamin | 1 mg |
Mineraler i Hytteost
I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 220 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 220 mg |
Jern (Fe) | 0,11 mg |
Jod (I) | 13,8 µg |
Kalium (K) | 84 mg |
Kobber (Cu) | 0,034 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,1 µg |
Magnesium (Mg) | 5 mg |
Mangan (Mn) | 0,026 mg |
Natrium (Na) | 310 mg |
Nikkel (Ni) | 2 µg |
Selen (Se) | 4 µg |
Zink (Zn) | 0,37 mg |
Sukkerarter i Hytteost
Det samlede indhold af sukkerarter i Hytteost er 1 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | 1 g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Hytteost
Hytteost har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Hytteost forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Hytteost er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Hytteost er Cheese, cottage, 20 % fidm.. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Hytteost, 20+.