Ernæringsdata for Hvidkål

Energiindholdet i 100 gram Hvidkål er 30 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 126 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,2 g protein, 0,2 g fedt og 7 g kulhydrat.

  • Protein: 1,2 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 7 gram

Af de 7 g kulhydrat er 4,7 g tilgængeligt de overskydende 2,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Hvidkål er der 0,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Hvidkål. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Hvidkål er 1,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Hvidkål
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)126 KJ
Energi i kilokalorie30 kcal
Fedt i alt0,2 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt4,7 g
→ Kostfibre2,3 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,6 g
Vand90,5 g (ml)

Vitaminer i Hvidkål

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Hvidkål, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Hvidkål
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin2,92 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,02 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,02 mg
K-vitamin76 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Hvidkål
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,049 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,036 mg
B3-vitamin0,4 NE
→ Niacin0,55 mg
→ Tryptofans bidrag0,15 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,21 mg
B6-vitamin0,156 mg
B8-vitamin, Biotin1,2 µg
B9-vitamin, Folat77 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin45,8 mg

Mineraler i Hvidkål

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at bevare en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Hvidkål
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk50,9 mg
Fosfor (P), Phosphor30,1 mg
Jern (Fe)0,305 mg
Jod (I)0,7 µg
Kalium (K)240 mg
Kobber (Cu)0,019 mg
Krom (Cr), Chrom1,7 µg
Magnesium (Mg)10,9 mg
Mangan (Mn)0,24 mg
Natrium (Na)6 mg
Nikkel (Ni)2,7 µg
Selen (Se)0,767 µg
Zink (Zn)0,145 mg

Sukkerarter i Hvidkål

Det totale indhold af sukkerarter i Hvidkål er 3,72 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Hvidkål
SukkerartMængde
Fructose2,02 g
Glucose1,6 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0,1 g

Glykæmisk indeks for Hvidkål

Hvidkål har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket medfører, at en potion Hvidkål skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Hvidkål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Hvidkål er Cabbage, white, raw. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Hvidkål, rå.