Ernæringsdata for Hvidkål
Energiindholdet i 100 gram Hvidkål er 30 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 126 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,2 g protein, 0,2 g fedt og 7 g kulhydrat.
- Protein: 1,2 gram
- Fedt: 0,2 gram
- Kulhydrat: 7 gram
Af de 7 g kulhydrat er 4,7 g tilgængeligt de overskydende 2,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Hvidkål er der 0,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Hvidkål. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Hvidkål er 1,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 126 KJ |
Energi i kilokalorie | 30 kcal |
Fedt i alt | 0,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 7 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 4,7 g |
→ Kostfibre | 2,3 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,6 g |
Vand | 90,5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Hvidkål
I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Hvidkål, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 2,92 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,02 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,02 mg |
K-vitamin | 76 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,049 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,036 mg |
B3-vitamin | 0,4 NE |
→ Niacin | 0,55 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,15 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,21 mg |
B6-vitamin | 0,156 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1,2 µg |
B9-vitamin, Folat | 77 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 45,8 mg |
Mineraler i Hvidkål
I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at bevare en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 50,9 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 30,1 mg |
Jern (Fe) | 0,305 mg |
Jod (I) | 0,7 µg |
Kalium (K) | 240 mg |
Kobber (Cu) | 0,019 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1,7 µg |
Magnesium (Mg) | 10,9 mg |
Mangan (Mn) | 0,24 mg |
Natrium (Na) | 6 mg |
Nikkel (Ni) | 2,7 µg |
Selen (Se) | 0,767 µg |
Zink (Zn) | 0,145 mg |
Sukkerarter i Hvidkål
Det totale indhold af sukkerarter i Hvidkål er 3,72 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 2,02 g |
Glucose | 1,6 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0,1 g |
Glykæmisk indeks for Hvidkål
Hvidkål har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket medfører, at en potion Hvidkål skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Hvidkål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Hvidkål er Cabbage, white, raw. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Hvidkål, rå.