Ernæringsdata for Hvidkål

Energiindholdet i 100 gram Hvidkål er 30 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 126 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,2 g protein, 0,2 g fedt og 7 g kulhydrat.

  • Protein: 1,2 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 7 gram

Af de 7 g kulhydrat er 4,7 g tilgængeligt de overskydende 2,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Hvidkål er der 0,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Hvidkål. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Hvidkål er 1,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Hvidkål
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 126 KJ
Energi i kilokalorie 30 kcal
Fedt i alt 0,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4,7 g
→ Kostfibre 2,3 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,6 g
Vand 90,5 g (ml)

Vitaminer i Hvidkål

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Hvidkål, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Hvidkål
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 2,92 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,02 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,02 mg
K-vitamin 76 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Hvidkål
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,049 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,036 mg
B3-vitamin 0,4 NE
→ Niacin 0,55 mg
→ Tryptofans bidrag 0,15 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,21 mg
B6-vitamin 0,156 mg
B8-vitamin, Biotin 1,2 µg
B9-vitamin, Folat 77 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 45,8 mg

Mineraler i Hvidkål

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at bevare en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Hvidkål
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 50,9 mg
Fosfor (P), Phosphor 30,1 mg
Jern (Fe) 0,305 mg
Jod (I) 0,7 µg
Kalium (K) 240 mg
Kobber (Cu) 0,019 mg
Krom (Cr), Chrom 1,7 µg
Magnesium (Mg) 10,9 mg
Mangan (Mn) 0,24 mg
Natrium (Na) 6 mg
Nikkel (Ni) 2,7 µg
Selen (Se) 0,767 µg
Zink (Zn) 0,145 mg

Sukkerarter i Hvidkål

Det totale indhold af sukkerarter i Hvidkål er 3,72 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Hvidkål
Sukkerart Mængde
Fructose 2,02 g
Glucose 1,6 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0,1 g

Glykæmisk indeks for Hvidkål

Hvidkål har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket medfører, at en potion Hvidkål skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Hvidkål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Hvidkål er Cabbage, white, raw. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Hvidkål, rå.