Ernæringsdata for Hvide bønner
Energiindholdet i 100 gram Hvide bønner er 324 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1356 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,3 g protein, 2,7 g fedt og 62,3 g kulhydrat.
- Protein: 21,3 gram
- Fedt: 2,7 gram
- Kulhydrat: 62,3 gram
Af de 62,3 g kulhydrat er 43,9 g tilgængeligt de tilbageværende 18,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Hvide bønner er der 2,7 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Hvide bønner. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Hvide bønner er 21,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1356 KJ |
Energi i kilokalorie | 324 kcal |
Fedt i alt | 2,7 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,4 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,9 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 62,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 43,9 g |
→ Kostfibre | 18,4 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3,9 g |
Vand | 9,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Hvide bønner
I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Hvide bønner, tørrede. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 1,08 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,34 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,34 mg |
K-vitamin | 170 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,437 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,146 mg |
B3-vitamin | 0,479 NE |
→ Niacin | 4,65 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4,17 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,98 mg |
B6-vitamin | 0,508 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,5 µg |
B9-vitamin, Folat | 226 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 2,04 mg |
Mineraler i Hvide bønner
I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 126 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 425 mg |
Jern (Fe) | 5,5 mg |
Jod (I) | 0,6 µg |
Kalium (K) | 1530 mg |
Kobber (Cu) | 0,47 mg |
Krom (Cr), Chrom | 11,4 µg |
Magnesium (Mg) | 184 mg |
Mangan (Mn) | 2 mg |
Natrium (Na) | 6 mg |
Nikkel (Ni) | 331 µg |
Selen (Se) | 8,8 µg |
Zink (Zn) | 2,78 mg |
Sukkerarter i Hvide bønner
Det samlede indhold af sukkerarter i Hvide bønner er 3,6 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Hvide bønner
Hvide bønner har et glykæmisk indeks (GI) på 8. Som betyder, at en potion Hvide bønner skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 8 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Hvide bønner er 4. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Hvide bønner hedder på engelsk Beans, white, dried. Det kan være en vigtig viden hvis du fx anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Hvide bønner, tørrede.