Ernæringsdata for Hvide asparges

Energiindholdet i 100 gram Hvide asparges er 26 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 109 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,4 g protein, 0,3 g fedt og 4,3 g kulhydrat.

  • Protein: 2,4 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 4,3 gram

Af de 4,3 g kulhydrat er 2,5 g tilgængeligt de resterende 1,8 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Hvide asparges er der 0,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Hvide asparges. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Hvide asparges er 2,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Hvide asparges
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 109 KJ
Energi i kilokalorie 26 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 4,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 2,5 g
→ Kostfibre 1,8 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,6 g
Vand 92,4 g (ml)

Vitaminer i Hvide asparges

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Asparges, hvide, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Hvide asparges
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Hvide asparges
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin 0,317 mg
→ Tryptofans bidrag 0,317 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,072 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 150 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 18 mg

Mineraler i Hvide asparges

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Hvide asparges
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 16,6 mg
Fosfor (P), Phosphor 42,5 mg
Jern (Fe) mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 169 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 7,3 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 7,7 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Hvide asparges

Det samlede indhold af sukkerarter i Hvide asparges er g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Hvide asparges
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Hvide asparges

Hvide asparges har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket medfører, at en potion Hvide asparges giver en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Hvide asparges er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Hvide asparges hedder på engelsk Asparagus, white, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Asparges, hvide, rå.