Ernæringsdata for Hvedebrød
Energiindholdet i 100 gram Hvedebrød er 272 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1137 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8,5 g protein, 3,7 g fedt og 52 g kulhydrat.
- Protein: 8,5 gram
- Fedt: 3,7 gram
- Kulhydrat: 52 gram
Af de 52 g kulhydrat er 48,9 g tilgængeligt de resterende 3,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Hvedebrød er der 3,7 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Hvedebrød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Hvedebrød er 8,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1137 KJ |
Energi i kilokalorie | 272 kcal |
Fedt i alt | 3,7 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 1,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 52 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 48,9 g |
→ Kostfibre | 3,1 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,7 g |
Vand | 34,1 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Hvedebrød
I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Hvedebrød, fint, store. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,5 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,12 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,062 mg |
B3-vitamin | 1,19 NE |
→ Niacin | 1,4 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,4 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,28 mg |
B6-vitamin | 0,053 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1,9 µg |
B9-vitamin, Folat | 34 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Hvedebrød
I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 34,4 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 97 mg |
Jern (Fe) | 0,91 mg |
Jod (I) | 20,7 µg |
Kalium (K) | 123 mg |
Kobber (Cu) | 0,109 mg |
Krom (Cr), Chrom | 3,6 µg |
Magnesium (Mg) | 21 mg |
Mangan (Mn) | 0,46 mg |
Natrium (Na) | 478 mg |
Nikkel (Ni) | 4,08 µg |
Selen (Se) | 2,1 µg |
Zink (Zn) | 0,61 mg |
Sukkerarter i Hvedebrød
Det totale indhold af sukkerarter i Hvedebrød er g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Hvedebrød
Hvedebrød har et glykæmisk indeks (GI) på 41. Hvilket betyder, at en potion Hvedebrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 41 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Hvedebrød er 20. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Hvedebrød hedder på engelsk White bread, large. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Hvedebrød, fint, store.