Ernæringsdata for Hvedebrød

Energiindholdet i 100 gram Hvedebrød er 272 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1137 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8,5 g protein, 3,7 g fedt og 52 g kulhydrat.

  • Protein: 8,5 gram
  • Fedt: 3,7 gram
  • Kulhydrat: 52 gram

Af de 52 g kulhydrat er 48,9 g tilgængeligt de resterende 3,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Hvedebrød er der 3,7 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Hvedebrød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Hvedebrød er 8,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Hvedebrød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1137 KJ
Energi i kilokalorie 272 kcal
Fedt i alt 3,7 g
→ Mættede fedtsyrer 1,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 52 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 48,9 g
→ Kostfibre 3,1 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,7 g
Vand 34,1 g (ml)

Vitaminer i Hvedebrød

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Hvedebrød, fint, store. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Hvedebrød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Hvedebrød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,12 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,062 mg
B3-vitamin 1,19 NE
→ Niacin 1,4 mg
→ Tryptofans bidrag 1,4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,28 mg
B6-vitamin 0,053 mg
B8-vitamin, Biotin 1,9 µg
B9-vitamin, Folat 34 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Hvedebrød

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Hvedebrød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 34,4 mg
Fosfor (P), Phosphor 97 mg
Jern (Fe) 0,91 mg
Jod (I) 20,7 µg
Kalium (K) 123 mg
Kobber (Cu) 0,109 mg
Krom (Cr), Chrom 3,6 µg
Magnesium (Mg) 21 mg
Mangan (Mn) 0,46 mg
Natrium (Na) 478 mg
Nikkel (Ni) 4,08 µg
Selen (Se) 2,1 µg
Zink (Zn) 0,61 mg

Sukkerarter i Hvedebrød

Det totale indhold af sukkerarter i Hvedebrød er g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Hvedebrød
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Hvedebrød

Hvedebrød har et glykæmisk indeks (GI) på 41. Hvilket betyder, at en potion Hvedebrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 41 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Hvedebrød er 20. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Hvedebrød hedder på engelsk White bread, large. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Hvedebrød, fint, store.