Ernæringsdata for Hønsebouillon (spiseklar)

Energiindholdet i 100 gram Hønsebouillon (spiseklar) er 4 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 18 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,3 g protein, 0,2 g fedt og 0,3 g kulhydrat.

  • Protein: 0,3 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 0,3 gram

Af de 0,3 g kulhydrat er 0,3 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Hønsebouillon (spiseklar) er der 0,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Hønsebouillon (spiseklar). Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Hønsebouillon (spiseklar) er 0,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Hønsebouillon (spiseklar)
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)18 KJ
Energi i kilokalorie4 kcal
Fedt i alt0,2 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt0,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0,3 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker g
Alkohol0 g
Aske0,9 g
Vand98,3 g (ml)

Vitaminer i Hønsebouillon (spiseklar)

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Bouillon, hønsekød, spiseklar. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Hønsebouillon (spiseklar)
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,01 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,01 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Hønsebouillon (spiseklar)
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,002 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,007 mg
B3-vitamin0,041 NE
→ Niacin0,041 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,002 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat1 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Hønsebouillon (spiseklar)

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Hønsebouillon (spiseklar)
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk6 mg
Fosfor (P), Phosphor3 mg
Jern (Fe)0,02 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)6 mg
Kobber (Cu)0,01 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)2 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)313 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)0,5 µg
Zink (Zn)0,01 mg

Sukkerarter i Hønsebouillon (spiseklar)

Det totale indhold af sukkerarter i Hønsebouillon (spiseklar) er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Hønsebouillon (spiseklar)
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Hønsebouillon (spiseklar)

Hønsebouillon (spiseklar) har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Som betyder, at en potion Hønsebouillon (spiseklar) forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Hønsebouillon (spiseklar) er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Hønsebouillon (spiseklar) Bouillon, chicken, prepared. Det kan være en god information hvis du fx benytter en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Bouillon, hønsekød, spiseklar.