Ernæringsdata for Hirseflager

Energiindholdet i 100 gram Hirseflager er 374 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1564 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 12,1 g protein, 3,3 g fedt og 73,8 g kulhydrat.

  • Protein: 12,1 gram
  • Fedt: 3,3 gram
  • Kulhydrat: 73,8 gram

Af de 73,8 g kulhydrat er 71,8 g tilgængeligt de overskydende 2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Hirseflager er der 3,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Hirseflager. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Hirseflager er 12,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Hirseflager
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1564 KJ
Energi i kilokalorie374 kcal
Fedt i alt3,3 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt73,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt71,8 g
→ Kostfibre2 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,9 g
Vand9,8 g (ml)

Vitaminer i Hirseflager

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Hirseflager. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Hirseflager
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,05 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,05 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Hirseflager
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,421 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,29 mg
B3-vitamin4,72 NE
→ Niacin1,67 mg
→ Tryptofans bidrag1,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,75 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Hirseflager

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Hirseflager
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk9,5 mg
Fosfor (P), Phosphor240 mg
Jern (Fe)4,8 mg
Jod (I)5 µg
Kalium (K)220 mg
Kobber (Cu)0,49 mg
Krom (Cr), Chrom0,8 µg
Magnesium (Mg)100 mg
Mangan (Mn)0,71 mg
Natrium (Na)0,4 mg
Nikkel (Ni)120 µg
Selen (Se)16 µg
Zink (Zn)3,4 mg

Sukkerarter i Hirseflager

Det samlede indhold af sukkerarter i Hirseflager er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Hirseflager
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Hirseflager

Hirseflager har et glykæmisk indeks (GI) på 52. Det betyder, at en potion Hirseflager skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 52 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Hirseflager er 37. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Hirseflager hedder på engelsk Millet, flakes. Det kan være en god information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget opskrift. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Hirseflager.