Ernæringsdata for Havørred
Energiindholdet i 100 gram Havørred er 110 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 462 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20 g protein, 3,3 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 20 gram
- Fedt: 3,3 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Havørred er der 3,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Havørred. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Havørred er 20 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 462 KJ |
Energi i kilokalorie | 110 kcal |
Fedt i alt | 3,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,6 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 1,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,3 g |
Kolesterol | 66 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,5 g |
Vand | 75,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Havørred
I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Ørred, hav-, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 12 RE |
D-vitamin | 2,1 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,65 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,65 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,1 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,14 mg |
B3-vitamin | 3,5 NE |
→ Niacin | 7,83 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4,33 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 1,95 mg |
B6-vitamin | 0,539 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 16 µg |
B12-vitamin | 5 µg |
C-vitamin | 1,1 mg |
Mineraler i Havørred
I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 20 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 290 mg |
Jern (Fe) | 0,7 mg |
Jod (I) | 10 µg |
Kalium (K) | 414 mg |
Kobber (Cu) | 0,04 mg |
Krom (Cr), Chrom | 20 µg |
Magnesium (Mg) | 30 mg |
Mangan (Mn) | 0,04 mg |
Natrium (Na) | 53 mg |
Nikkel (Ni) | 0 µg |
Selen (Se) | 18,7 µg |
Zink (Zn) | 0,44 mg |
Sukkerarter i Havørred
Det samlede indhold af sukkerarter i Havørred er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | 0 g |
Maltose | g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Havørred
Havørred har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Havørred giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Havørred er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Havørred Trout, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Ørred, hav-, rå.