Ernæringsdata for Havørred

Energiindholdet i 100 gram Havørred er 110 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 462 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20 g protein, 3,3 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20 gram
  • Fedt: 3,3 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Havørred er der 3,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Havørred. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Havørred er 20 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Havørred
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)462 KJ
Energi i kilokalorie110 kcal
Fedt i alt3,3 g
→ Mættede fedtsyrer0,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer1,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer1,3 g
Kolesterol66 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,5 g
Vand75,2 g (ml)

Vitaminer i Havørred

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Ørred, hav-, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Havørred
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin12 RE
D-vitamin2,1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,65 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,65 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Havørred
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,1 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,14 mg
B3-vitamin3,5 NE
→ Niacin7,83 mg
→ Tryptofans bidrag4,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre1,95 mg
B6-vitamin0,539 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat16 µg
B12-vitamin5 µg
C-vitamin1,1 mg

Mineraler i Havørred

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Havørred
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk20 mg
Fosfor (P), Phosphor290 mg
Jern (Fe)0,7 mg
Jod (I)10 µg
Kalium (K)414 mg
Kobber (Cu)0,04 mg
Krom (Cr), Chrom20 µg
Magnesium (Mg)30 mg
Mangan (Mn)0,04 mg
Natrium (Na)53 mg
Nikkel (Ni)0 µg
Selen (Se)18,7 µg
Zink (Zn)0,44 mg

Sukkerarter i Havørred

Det samlede indhold af sukkerarter i Havørred er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Havørred
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0 g
Maltose g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Havørred

Havørred har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Havørred giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Havørred er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Havørred Trout, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Ørred, hav-, rå.