Ernæringsdata for Havørred

Energiindholdet i 100 gram Havørred er 110 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 462 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20 g protein, 3,3 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20 gram
  • Fedt: 3,3 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Havørred er der 3,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Havørred. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Havørred er 20 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Havørred
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 462 KJ
Energi i kilokalorie 110 kcal
Fedt i alt 3,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,3 g
Kolesterol 66 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,5 g
Vand 75,2 g (ml)

Vitaminer i Havørred

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Ørred, hav-, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Havørred
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 12 RE
D-vitamin 2,1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,65 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,65 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Havørred
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,1 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,14 mg
B3-vitamin 3,5 NE
→ Niacin 7,83 mg
→ Tryptofans bidrag 4,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 1,95 mg
B6-vitamin 0,539 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 16 µg
B12-vitamin 5 µg
C-vitamin 1,1 mg

Mineraler i Havørred

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Havørred
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 20 mg
Fosfor (P), Phosphor 290 mg
Jern (Fe) 0,7 mg
Jod (I) 10 µg
Kalium (K) 414 mg
Kobber (Cu) 0,04 mg
Krom (Cr), Chrom 20 µg
Magnesium (Mg) 30 mg
Mangan (Mn) 0,04 mg
Natrium (Na) 53 mg
Nikkel (Ni) 0 µg
Selen (Se) 18,7 µg
Zink (Zn) 0,44 mg

Sukkerarter i Havørred

Det samlede indhold af sukkerarter i Havørred er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Havørred
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0 g
Maltose g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Havørred

Havørred har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Havørred giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Havørred er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Havørred Trout, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Ørred, hav-, rå.