Ernæringsdata for Halssnitte

Energiindholdet i 100 gram Halssnitte er 496 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2074 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 11 g protein, 51 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 11 gram
  • Fedt: 51 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Halssnitte er der 51 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Halssnitte. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Halssnitte er 11 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Halssnitte
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 2074 KJ
Energi i kilokalorie 496 kcal
Fedt i alt 51 g
→ Mættede fedtsyrer 20,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 22,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 3,8 g
Kolesterol 80 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,5 g
Vand 36,3 g (ml)

Vitaminer i Halssnitte

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Svinekød, halssnitte, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Halssnitte
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 1,08 µg
→ D3 cholecalciferol 0,34 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Halssnitte
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,23 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,15 mg
B3-vitamin 1,8 NE
→ Niacin 3,8 mg
→ Tryptofans bidrag 2 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,6 mg
B6-vitamin 0,175 mg
B8-vitamin, Biotin 2,6 µg
B9-vitamin, Folat 1,5 µg
B12-vitamin 0,65 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Halssnitte

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Halssnitte
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 4 mg
Fosfor (P), Phosphor 100 mg
Jern (Fe) 0,48 mg
Jod (I) 0,7 µg
Kalium (K) 180 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 5,3 µg
Magnesium (Mg) 12 mg
Mangan (Mn) 0,014 mg
Natrium (Na) 56 mg
Nikkel (Ni) 2,5 µg
Selen (Se) 6,9 µg
Zink (Zn) 3,6 mg

Sukkerarter i Halssnitte

Det samlede indhold af sukkerarter i Halssnitte er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Halssnitte
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Halssnitte

Halssnitte har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Halssnitte skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Halssnitte er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Halssnitte er Pork, cheek, cut, raw. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Svinekød, halssnitte, rå.