Ernæringsdata for Hakket oksefars med lavt fedtindhold

Energiindholdet i 100 gram Hakket oksefars med lavt fedtindhold er 168 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 704 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,5 g protein, 9,6 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20,5 gram
  • Fedt: 9,6 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Hakket oksefars med lavt fedtindhold er der 9,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Hakket oksefars med lavt fedtindhold. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Hakket oksefars med lavt fedtindhold er 20,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Hakket oksefars med lavt fedtindhold
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 704 KJ
Energi i kilokalorie 168 kcal
Fedt i alt 9,6 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol 63 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,9 g
Vand 70 g (ml)

Vitaminer i Hakket oksefars med lavt fedtindhold

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Oksekød, hakket, lavt fedtindhold, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Hakket oksefars med lavt fedtindhold
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 10,1 RE
D-vitamin 0,5 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,41 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Hakket oksefars med lavt fedtindhold
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,045 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,167 mg
B3-vitamin 4 NE
→ Niacin 4 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,33 mg
B6-vitamin 0,26 mg
B8-vitamin, Biotin 1,3 µg
B9-vitamin, Folat 9,6 µg
B12-vitamin 2,1 µg
C-vitamin mg

Mineraler i Hakket oksefars med lavt fedtindhold

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Hakket oksefars med lavt fedtindhold
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 6,9 mg
Fosfor (P), Phosphor 175 mg
Jern (Fe) 2,3 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 304 mg
Kobber (Cu) 0,068 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 19,4 mg
Mangan (Mn) 0,009 mg
Natrium (Na) 64 mg
Nikkel (Ni) 0,7 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 4,15 mg

Sukkerarter i Hakket oksefars med lavt fedtindhold

Det totale indhold af sukkerarter i Hakket oksefars med lavt fedtindhold er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Hakket oksefars med lavt fedtindhold
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Hakket oksefars med lavt fedtindhold

Hakket oksefars med lavt fedtindhold har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Hakket oksefars med lavt fedtindhold forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Hakket oksefars med lavt fedtindhold er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Hakket oksefars med lavt fedtindhold Beef, low fat, minced, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Oksekød, hakket, lavt fedtindhold, råt.