Ernæringsdata for Hakket kalv og flæsk
Energiindholdet i 100 gram Hakket kalv og flæsk er 221 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 926 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,8 g protein, 16,4 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 18,8 gram
- Fedt: 16,4 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Hakket kalv og flæsk er der 16,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Hakket kalv og flæsk. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Hakket kalv og flæsk er 18,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 926 KJ |
Energi i kilokalorie | 221 kcal |
Fedt i alt | 16,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | 68 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,9 g |
Vand | 65,1 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Hakket kalv og flæsk
I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Kalv og flæsk, hakket, højt fedtindhold, råt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 9 RE |
D-vitamin | 1,1 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,5 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,406 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,178 mg |
B3-vitamin | 4,7 NE |
→ Niacin | 4,7 mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,56 mg |
B6-vitamin | 0,27 mg |
B8-vitamin, Biotin | 2,9 µg |
B9-vitamin, Folat | 8,3 µg |
B12-vitamin | 1,3 µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Hakket kalv og flæsk
I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 8,1 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 170 mg |
Jern (Fe) | 1,2 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 293 mg |
Kobber (Cu) | 0,072 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 18,4 mg |
Mangan (Mn) | 0,01 mg |
Natrium (Na) | 64 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 2,8 mg |
Sukkerarter i Hakket kalv og flæsk
Det totale indhold af sukkerarter i Hakket kalv og flæsk er g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Hakket kalv og flæsk
Hakket kalv og flæsk har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Det betyder, at en potion Hakket kalv og flæsk skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Hakket kalv og flæsk er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Hakket kalv og flæsk er Veal and pork, minced, high fat content, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis anvender en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kalv og flæsk, hakket, højt fedtindhold, råt.