Ernæringsdata for Hakket kalv og flæsk

Energiindholdet i 100 gram Hakket kalv og flæsk er 221 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 926 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,8 g protein, 16,4 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18,8 gram
  • Fedt: 16,4 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Hakket kalv og flæsk er der 16,4 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Hakket kalv og flæsk. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Hakket kalv og flæsk er 18,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Hakket kalv og flæsk
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 926 KJ
Energi i kilokalorie 221 kcal
Fedt i alt 16,4 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol 68 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,9 g
Vand 65,1 g (ml)

Vitaminer i Hakket kalv og flæsk

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Kalv og flæsk, hakket, højt fedtindhold, råt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Hakket kalv og flæsk
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 9 RE
D-vitamin 1,1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Hakket kalv og flæsk
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,406 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,178 mg
B3-vitamin 4,7 NE
→ Niacin 4,7 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,56 mg
B6-vitamin 0,27 mg
B8-vitamin, Biotin 2,9 µg
B9-vitamin, Folat 8,3 µg
B12-vitamin 1,3 µg
C-vitamin mg

Mineraler i Hakket kalv og flæsk

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Hakket kalv og flæsk
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 8,1 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 1,2 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 293 mg
Kobber (Cu) 0,072 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 18,4 mg
Mangan (Mn) 0,01 mg
Natrium (Na) 64 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 2,8 mg

Sukkerarter i Hakket kalv og flæsk

Det totale indhold af sukkerarter i Hakket kalv og flæsk er g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Hakket kalv og flæsk
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Hakket kalv og flæsk

Hakket kalv og flæsk har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Det betyder, at en potion Hakket kalv og flæsk skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Hakket kalv og flæsk er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Hakket kalv og flæsk er Veal and pork, minced, high fat content, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis anvender en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kalv og flæsk, hakket, højt fedtindhold, råt.