Ernæringsdata for Hakker kalkunkød

Energiindholdet i 100 gram Hakker kalkunkød er 149 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 622 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 22,2 g protein, 6,6 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 22,2 gram
  • Fedt: 6,6 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Hakker kalkunkød er der 6,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Hakker kalkunkød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Hakker kalkunkød er 22,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Hakker kalkunkød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 622 KJ
Energi i kilokalorie 149 kcal
Fedt i alt 6,6 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol 67 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 71,2 g (ml)

Vitaminer i Hakker kalkunkød

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Kalkunkød, hakket, råt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Hakker kalkunkød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 20,3 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,15 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Hakker kalkunkød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,072 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,156 mg
B3-vitamin 8 NE
→ Niacin 8 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,88 mg
B6-vitamin 0,4 mg
B8-vitamin, Biotin 2 µg
B9-vitamin, Folat 26 µg
B12-vitamin 1,6 µg
C-vitamin mg

Mineraler i Hakker kalkunkød

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Hakker kalkunkød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 7,2 mg
Fosfor (P), Phosphor 221 mg
Jern (Fe) 0,76 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 348 mg
Kobber (Cu) 0,061 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 25,1 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 60 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 1,8 mg

Sukkerarter i Hakker kalkunkød

Det totale indhold af sukkerarter i Hakker kalkunkød er g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Hakker kalkunkød
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Hakker kalkunkød

Hakker kalkunkød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Hakker kalkunkød forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Hakker kalkunkød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Hakker kalkunkød hedder på engelsk Turkey, minced, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kalkunkød, hakket, råt.