Ernæringsdata for Gulerødder på dåse

Energiindholdet i 100 gram Gulerødder på dåse er 23 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 98 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,6 g protein, 0,2 g fedt og 5,5 g kulhydrat.

  • Protein: 0,6 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 5,5 gram

Af de 5,5 g kulhydrat er 4 g tilgængeligt de overskydende 1,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Gulerødder på dåse er der 0,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Gulerødder på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Gulerødder på dåse er 0,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Gulerødder på dåse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 98 KJ
Energi i kilokalorie 23 kcal
Fedt i alt 0,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 5,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4 g
→ Kostfibre 1,5 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,7 g
Vand 93 g (ml)

Vitaminer i Gulerødder på dåse

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Gulerod, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Gulerødder på dåse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 688 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Gulerødder på dåse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,018 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,03 mg
B3-vitamin 0,552 NE
→ Niacin 0,685 mg
→ Tryptofans bidrag 0,133 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,135 mg
B6-vitamin 0,112 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 9 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 2,7 mg

Mineraler i Gulerødder på dåse

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Gulerødder på dåse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 25 mg
Fosfor (P), Phosphor 24 mg
Jern (Fe) 0,64 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 179 mg
Kobber (Cu) 0,104 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 8 mg
Mangan (Mn) 0,45 mg
Natrium (Na) 242 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,26 mg

Sukkerarter i Gulerødder på dåse

Det totale indhold af sukkerarter i Gulerødder på dåse er g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Gulerødder på dåse
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Gulerødder på dåse

Gulerødder på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Det betyder, at en potion Gulerødder på dåse skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Gulerødder på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Gulerødder på dåse hedder på engelsk Carrot, canned. Det kan være en god information hvis du fx benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Gulerod, konserves.