Ernæringsdata for Gulerod
Energiindholdet i 100 gram Gulerod er 36 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 150 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,7 g protein, 0,4 g fedt og 8,8 g kulhydrat.
- Protein: 0,7 gram
- Fedt: 0,4 gram
- Kulhydrat: 8,8 gram
Af de 8,8 g kulhydrat er 5,9 g tilgængeligt de overskydende 2,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Gulerod er der 0,4 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Gulerod. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Gulerod er 0,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 150 KJ |
Energi i kilokalorie | 36 kcal |
Fedt i alt | 0,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 8,8 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 5,9 g |
→ Kostfibre | 2,9 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,7 g |
Vand | 89,9 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Gulerod
I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Gulerod, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 816 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,55 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,55 mg |
K-vitamin | 13,2 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,04 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,033 mg |
B3-vitamin | 1 NE |
→ Niacin | 1,1 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,1 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,28 mg |
B6-vitamin | 0,119 mg |
B8-vitamin, Biotin | 3,4 µg |
B9-vitamin, Folat | 63 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 7,01 mg |
Mineraler i Gulerod
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 24,6 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 33,1 mg |
Jern (Fe) | 0,24 mg |
Jod (I) | 3 µg |
Kalium (K) | 286 mg |
Kobber (Cu) | 0,036 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,8 µg |
Magnesium (Mg) | 9,6 mg |
Mangan (Mn) | 0,36 mg |
Natrium (Na) | 66 mg |
Nikkel (Ni) | 4,55 µg |
Selen (Se) | 0,1 µg |
Zink (Zn) | 0,19 mg |
Sukkerarter i Gulerod
Det samlede indhold af sukkerarter i Gulerod er 6,1 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 1,9 g |
Glucose | 2,56 g |
Lactose | g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 1,64 g |
Glykæmisk indeks for Gulerod
Gulerod har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Det betyder, at en potion Gulerod skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Gulerod er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Gulerod Carrot, raw. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Gulerod, rå.