Ernæringsdata for Gruyere 45+

Energiindholdet i 100 gram Gruyere 45+ er 393 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1646 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 29,9 g protein, 30,1 g fedt og 1,4 g kulhydrat.

  • Protein: 29,9 gram
  • Fedt: 30,1 gram
  • Kulhydrat: 1,4 gram

Af de 1,4 g kulhydrat er 1,4 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Gruyere 45+ er der 30,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Gruyere 45+. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Gruyere 45+ er 29,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Gruyere 45+
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1646 KJ
Energi i kilokalorie393 kcal
Fedt i alt30,1 g
→ Mættede fedtsyrer19,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer8,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,9 g
Kolesterol99 mg
Kulhydrat i alt1,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1,4 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske3,2 g
Vand35,4 g (ml)

Vitaminer i Gruyere 45+

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Gruyere, 45+. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Gruyere 45+
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin267 RE
D-vitamin0,287 µg
→ D3 cholecalciferol0,287 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,768 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,768 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Gruyere 45+
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,04 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,5 mg
B3-vitamin0,1 NE
→ Niacin6,93 mg
→ Tryptofans bidrag6,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,3 mg
B6-vitamin0,08 mg
B8-vitamin, Biotin1,7 µg
B9-vitamin, Folat20 µg
B12-vitamin1,5 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Gruyere 45+

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Gruyere 45+
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk990 mg
Fosfor (P), Phosphor610 mg
Jern (Fe)0,4 mg
Jod (I)13,8 µg
Kalium (K)120 mg
Kobber (Cu)0,03 mg
Krom (Cr), Chrom0,3 µg
Magnesium (Mg)25 mg
Mangan (Mn)0,058 mg
Natrium (Na)613 mg
Nikkel (Ni)1 µg
Selen (Se)10 µg
Zink (Zn)4 mg

Sukkerarter i Gruyere 45+

Det totale indhold af sukkerarter i Gruyere 45+ er 0,06 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Gruyere 45+
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0,06 g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Gruyere 45+

Gruyere 45+ har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Gruyere 45+ skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Gruyere 45+ er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Gruyere 45+ er Cheese, hard, Gruyere, 45 % fidm.. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Gruyere, 45+.