Ernæringsdata for Grønne oliven på dåse

Energiindholdet i 100 gram Grønne oliven på dåse er 133 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 558 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1 g protein, 11,7 g fedt og 7,6 g kulhydrat.

  • Protein: 1 gram
  • Fedt: 11,7 gram
  • Kulhydrat: 7,6 gram

Af de 7,6 g kulhydrat er 5,2 g tilgængeligt de tilbageværende 2,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Grønne oliven på dåse er der 11,7 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Grønne oliven på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Grønne oliven på dåse er 1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Grønne oliven på dåse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 558 KJ
Energi i kilokalorie 133 kcal
Fedt i alt 11,7 g
→ Mættede fedtsyrer 1,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 8,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,3 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 7,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 5,2 g
→ Kostfibre 2,4 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 4,1 g
Vand 75,8 g (ml)

Vitaminer i Grønne oliven på dåse

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Oliven, grønne, marinerede, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Grønne oliven på dåse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 19,3 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,99 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Grønne oliven på dåse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,021 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,007 mg
B3-vitamin 0 NE
→ Niacin 0,067 mg
→ Tryptofans bidrag 0,067 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,018 mg
B6-vitamin 0,02 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 0 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Grønne oliven på dåse

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at fastholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Grønne oliven på dåse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 120 mg
Fosfor (P), Phosphor 8,94 mg
Jern (Fe) 0,49 mg
Jod (I) 4,5 µg
Kalium (K) 38 mg
Kobber (Cu) 0,23 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 16 mg
Mangan (Mn) 0,05 mg
Natrium (Na) 2217 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 0,9 µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Grønne oliven på dåse

Det totale indhold af sukkerarter i Grønne oliven på dåse er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Grønne oliven på dåse
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Grønne oliven på dåse

Grønne oliven på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Det betyder, at en potion Grønne oliven på dåse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Grønne oliven på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Grønne oliven på dåse er Olives, green, pickled, canned. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oliven, grønne, marinerede, konserves.