Ernæringsdata for Grønne bønner
Energiindholdet i 100 gram Grønne bønner er 26 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 110 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,9 g protein, 0,2 g fedt og 5,7 g kulhydrat.
- Protein: 1,9 gram
- Fedt: 0,2 gram
- Kulhydrat: 5,7 gram
Af de 5,7 g kulhydrat er 2,7 g tilgængeligt de overskydende 3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Grønne bønner er der 0,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Grønne bønner. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Grønne bønner er 1,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 110 KJ |
Energi i kilokalorie | 26 kcal |
Fedt i alt | 0,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 5,7 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 2,7 g |
→ Kostfibre | 3 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,7 g |
Vand | 90,4 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Grønne bønner
I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Grønne bønner, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 8,67 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,3 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,3 mg |
K-vitamin | 14,4 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,09 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,11 mg |
B3-vitamin | 0,7 NE |
→ Niacin | 1,05 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,35 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,05 mg |
B6-vitamin | 0,1 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,7 µg |
B9-vitamin, Folat | 64 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 15 mg |
Mineraler i Grønne bønner
I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 60 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 39 mg |
Jern (Fe) | 1 mg |
Jod (I) | 0,8 µg |
Kalium (K) | 237 mg |
Kobber (Cu) | 0,057 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1,2 µg |
Magnesium (Mg) | 17 mg |
Mangan (Mn) | 0,25 mg |
Natrium (Na) | 1,7 mg |
Nikkel (Ni) | 13,5 µg |
Selen (Se) | 0,3 µg |
Zink (Zn) | 0,39 mg |
Sukkerarter i Grønne bønner
Det totale indhold af sukkerarter i Grønne bønner er 1,68 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,69 g |
Glucose | 0,46 g |
Lactose | g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0,53 g |
Glykæmisk indeks for Grønne bønner
Grønne bønner har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det betyder, at en potion Grønne bønner forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Grønne bønner er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Grønne bønner er Beans, green, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Grønne bønner, rå.