Ernæringsdata for Grønne bønner

Energiindholdet i 100 gram Grønne bønner er 26 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 110 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,9 g protein, 0,2 g fedt og 5,7 g kulhydrat.

  • Protein: 1,9 gram
  • Fedt: 0,2 gram
  • Kulhydrat: 5,7 gram

Af de 5,7 g kulhydrat er 2,7 g tilgængeligt de overskydende 3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Grønne bønner er der 0,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Grønne bønner. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Grønne bønner er 1,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Grønne bønner
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 110 KJ
Energi i kilokalorie 26 kcal
Fedt i alt 0,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 5,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 2,7 g
→ Kostfibre 3 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,7 g
Vand 90,4 g (ml)

Vitaminer i Grønne bønner

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Grønne bønner, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Grønne bønner
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 8,67 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,3 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,3 mg
K-vitamin 14,4 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Grønne bønner
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,09 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,11 mg
B3-vitamin 0,7 NE
→ Niacin 1,05 mg
→ Tryptofans bidrag 0,35 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,05 mg
B6-vitamin 0,1 mg
B8-vitamin, Biotin 0,7 µg
B9-vitamin, Folat 64 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 15 mg

Mineraler i Grønne bønner

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Grønne bønner
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 60 mg
Fosfor (P), Phosphor 39 mg
Jern (Fe) 1 mg
Jod (I) 0,8 µg
Kalium (K) 237 mg
Kobber (Cu) 0,057 mg
Krom (Cr), Chrom 1,2 µg
Magnesium (Mg) 17 mg
Mangan (Mn) 0,25 mg
Natrium (Na) 1,7 mg
Nikkel (Ni) 13,5 µg
Selen (Se) 0,3 µg
Zink (Zn) 0,39 mg

Sukkerarter i Grønne bønner

Det totale indhold af sukkerarter i Grønne bønner er 1,68 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Grønne bønner
Sukkerart Mængde
Fructose 0,69 g
Glucose 0,46 g
Lactose g
Maltose 0 g
Saccharose 0,53 g

Glykæmisk indeks for Grønne bønner

Grønne bønner har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det betyder, at en potion Grønne bønner forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Grønne bønner er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Grønne bønner er Beans, green, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Grønne bønner, rå.