Ernæringsdata for Grønne bønner på dåse

Energiindholdet i 100 gram Grønne bønner på dåse er 23 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 97 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,5 g protein, 0,3 g fedt og 4,8 g kulhydrat.

  • Protein: 1,5 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 4,8 gram

Af de 4,8 g kulhydrat er 2,4 g tilgængeligt de resterende 2,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Grønne bønner på dåse er der 0,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Grønne bønner på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Grønne bønner på dåse er 1,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Grønne bønner på dåse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 97 KJ
Energi i kilokalorie 23 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 4,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 2,4 g
→ Kostfibre 2,4 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,2 g
Vand 91,8 g (ml)

Vitaminer i Grønne bønner på dåse

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Grønne bønner, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Grønne bønner på dåse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 32,3 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,25 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,25 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Grønne bønner på dåse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,09 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,06 mg
B3-vitamin 0,1 NE
→ Niacin 0,383 mg
→ Tryptofans bidrag 0,283 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,09 mg
B6-vitamin 0,03 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 13 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 3,4 mg

Mineraler i Grønne bønner på dåse

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at bevare en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Grønne bønner på dåse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 47,3 mg
Fosfor (P), Phosphor 30,5 mg
Jern (Fe) 0,55 mg
Jod (I) 1,6 µg
Kalium (K) 92 mg
Kobber (Cu) 0,23 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 13 mg
Mangan (Mn) 0,024 mg
Natrium (Na) 259 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 0,9 µg
Zink (Zn) 0,25 mg

Sukkerarter i Grønne bønner på dåse

Det totale indhold af sukkerarter i Grønne bønner på dåse er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Grønne bønner på dåse
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Grønne bønner på dåse

Grønne bønner på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Grønne bønner på dåse forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Grønne bønner på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Grønne bønner på dåse hedder på engelsk Beans, green, canned. Det kan være en vigtig information hvis du fx anvender en amerikansk hjemmeside. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Grønne bønner, konserves.