Ernæringsdata for Grønne ærter på dåse

Energiindholdet i 100 gram Grønne ærter på dåse er 75 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 314 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5,9 g protein, 0,8 g fedt og 14,3 g kulhydrat.

  • Protein: 5,9 gram
  • Fedt: 0,8 gram
  • Kulhydrat: 14,3 gram

Af de 14,3 g kulhydrat er 7,7 g tilgængeligt de resterende 6,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Grønne ærter på dåse er der 0,8 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Grønne ærter på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Grønne ærter på dåse er 5,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Grønne ærter på dåse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 314 KJ
Energi i kilokalorie 75 kcal
Fedt i alt 0,8 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,4 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 14,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 7,7 g
→ Kostfibre 6,6 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 77,9 g (ml)

Vitaminer i Grønne ærter på dåse

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Grønne ærter, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Grønne ærter på dåse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 33,3 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,04 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,04 mg
K-vitamin 70 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Grønne ærter på dåse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,14 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,065 mg
B3-vitamin 0,8 NE
→ Niacin 1,65 mg
→ Tryptofans bidrag 0,85 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,15 mg
B6-vitamin 0,05 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 22 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 9,6 mg

Mineraler i Grønne ærter på dåse

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Grønne ærter på dåse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 31,3 mg
Fosfor (P), Phosphor 79,2 mg
Jern (Fe) 1,4 mg
Jod (I) 0,9 µg
Kalium (K) 37 mg
Kobber (Cu) 0,025 mg
Krom (Cr), Chrom 1,4 µg
Magnesium (Mg) 6 mg
Mangan (Mn) 0,055 mg
Natrium (Na) 252 mg
Nikkel (Ni) 22 µg
Selen (Se) 1,02 µg
Zink (Zn) 0,23 mg

Sukkerarter i Grønne ærter på dåse

Det totale indhold af sukkerarter i Grønne ærter på dåse er 4,7 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Grønne ærter på dåse
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Grønne ærter på dåse

Grønne ærter på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Hvilket medfører, at en potion Grønne ærter på dåse forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Grønne ærter på dåse er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Grønne ærter på dåse er Peas, green, canned. Det kan være en god viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Grønne ærter, konserves.