Ernæringsdata for Grønkål
Energiindholdet i 100 gram Grønkål er 59 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 245 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,7 g protein, 1,2 g fedt og 10,4 g kulhydrat.
- Protein: 4,7 gram
- Fedt: 1,2 gram
- Kulhydrat: 10,4 gram
Af de 10,4 g kulhydrat er 4,2 g tilgængeligt de overskydende 6,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Grønkål er der 1,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Grønkål. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Grønkål er 4,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 245 KJ |
Energi i kilokalorie | 59 kcal |
Fedt i alt | 1,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,7 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 10,4 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 4,2 g |
→ Kostfibre | 6,2 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,8 g |
Vand | 81,6 g (ml) |
Indhold
Vitaminer i Grønkål
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Grønkål, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 421 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 5,4 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 5,4 mg |
K-vitamin | 250 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,15 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,29 mg |
B3-vitamin | 2,8 NE |
→ Niacin | 3,98 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,18 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 1 mg |
B6-vitamin | 0,35 mg |
B8-vitamin, Biotin | 36 µg |
B9-vitamin, Folat | 60 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 169 mg |
Mineraler i Grønkål
I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 219 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 73,9 mg |
Jern (Fe) | 2 mg |
Jod (I) | 1,4 µg |
Kalium (K) | 264 mg |
Kobber (Cu) | 0,091 mg |
Krom (Cr), Chrom | 8,3 µg |
Magnesium (Mg) | 20 mg |
Mangan (Mn) | 0,5 mg |
Natrium (Na) | 35 mg |
Nikkel (Ni) | 13,5 µg |
Selen (Se) | 2,1 µg |
Zink (Zn) | 0,62 mg |
Sukkerarter i Grønkål
Det samlede indhold af sukkerarter i Grønkål er 2,06 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,82 g |
Glucose | 0,54 g |
Lactose | g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0,7 g |
Glykæmisk indeks for Grønkål
Grønkål har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Det betyder, at en potion Grønkål skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Grønkål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Grønkål hedder på engelsk Kale, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Grønkål, rå.