Ernæringsdata for Grønkål

Energiindholdet i 100 gram Grønkål er 59 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 245 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,7 g protein, 1,2 g fedt og 10,4 g kulhydrat.

  • Protein: 4,7 gram
  • Fedt: 1,2 gram
  • Kulhydrat: 10,4 gram

Af de 10,4 g kulhydrat er 4,2 g tilgængeligt de overskydende 6,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Grønkål er der 1,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Grønkål. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Grønkål er 4,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Grønkål
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)245 KJ
Energi i kilokalorie59 kcal
Fedt i alt1,2 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,7 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt10,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt4,2 g
→ Kostfibre6,2 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,8 g
Vand81,6 g (ml)

Vitaminer i Grønkål

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Grønkål, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Grønkål
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin421 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin5,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol5,4 mg
K-vitamin250 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Grønkål
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,15 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,29 mg
B3-vitamin2,8 NE
→ Niacin3,98 mg
→ Tryptofans bidrag1,18 mg
B5-vitamin, Pantothensyre1 mg
B6-vitamin0,35 mg
B8-vitamin, Biotin36 µg
B9-vitamin, Folat60 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin169 mg

Mineraler i Grønkål

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Grønkål
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk219 mg
Fosfor (P), Phosphor73,9 mg
Jern (Fe)2 mg
Jod (I)1,4 µg
Kalium (K)264 mg
Kobber (Cu)0,091 mg
Krom (Cr), Chrom8,3 µg
Magnesium (Mg)20 mg
Mangan (Mn)0,5 mg
Natrium (Na)35 mg
Nikkel (Ni)13,5 µg
Selen (Se)2,1 µg
Zink (Zn)0,62 mg

Sukkerarter i Grønkål

Det samlede indhold af sukkerarter i Grønkål er 2,06 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Grønkål
SukkerartMængde
Fructose0,82 g
Glucose0,54 g
Lactose g
Maltose0 g
Saccharose0,7 g

Glykæmisk indeks for Grønkål

Grønkål har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Det betyder, at en potion Grønkål skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Grønkål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Grønkål hedder på engelsk Kale, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Grønkål, rå.