Ernæringsdata for Grønkål på dåse

Energiindholdet i 100 gram Grønkål på dåse er 32 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 135 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,2 g protein, 0,9 g fedt og 5,6 g kulhydrat.

  • Protein: 2,2 gram
  • Fedt: 0,9 gram
  • Kulhydrat: 5,6 gram

Af de 5,6 g kulhydrat er 2,2 g tilgængeligt de overskydende 3,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Grønkål på dåse er der 0,9 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Grønkål på dåse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Grønkål på dåse er 2,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Grønkål på dåse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 135 KJ
Energi i kilokalorie 32 kcal
Fedt i alt 0,9 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,6 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 5,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 2,2 g
→ Kostfibre 3,4 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,5 g
Vand 90,4 g (ml)

Vitaminer i Grønkål på dåse

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Grønkål, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Grønkål på dåse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 370 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 2,8 a-TE
→ Alfa-tokoferol 2,8 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Grønkål på dåse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,02 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,05 mg
B3-vitamin 0,4 NE
→ Niacin 0,983 mg
→ Tryptofans bidrag 0,583 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin mg

Mineraler i Grønkål på dåse

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Grønkål på dåse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 110 mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe) 2,8 mg
Jod (I) 1,3 µg
Kalium (K) mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Grønkål på dåse

Det totale indhold af sukkerarter i Grønkål på dåse er g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Grønkål på dåse
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Grønkål på dåse

Grønkål på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Det betyder, at en potion Grønkål på dåse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Grønkål på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Grønkål på dåse Kale, canned. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Grønkål, konserves.