Ernæringsdata for Grahams knækbrød

Energiindholdet i 100 gram Grahams knækbrød er 376 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1572 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 13 g protein, 6,2 g fedt og 71 g kulhydrat.

  • Protein: 13 gram
  • Fedt: 6,2 gram
  • Kulhydrat: 71 gram

Af de 71 g kulhydrat er 61,5 g tilgængeligt de resterende 9,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Grahams knækbrød er der 6,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Grahams knækbrød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Grahams knækbrød er 13 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Grahams knækbrød
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1572 KJ
Energi i kilokalorie376 kcal
Fedt i alt6,2 g
→ Mættede fedtsyrer0,9 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer3 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt71 g
→ Kulhydrat tilgængeligt61,5 g
→ Kostfibre9,5 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske3,2 g
Vand7 g (ml)

Vitaminer i Grahams knækbrød

I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Knækbrød, hvede-, grahamstype. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Grahams knækbrød
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin51,6 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol1,4 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Grahams knækbrød
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,3 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,3 mg
B3-vitamin3 NE
→ Niacin2,83 mg
→ Tryptofans bidrag2,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,293 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat111 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Grahams knækbrød

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Grahams knækbrød
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk87 mg
Fosfor (P), Phosphor430 mg
Jern (Fe)5 mg
Jod (I)20,7 µg
Kalium (K)480 mg
Kobber (Cu)0,31 mg
Krom (Cr), Chrom3,9 µg
Magnesium (Mg)104 mg
Mangan (Mn)3,5 mg
Natrium (Na)484 mg
Nikkel (Ni)25,6 µg
Selen (Se)15,3 µg
Zink (Zn)2,2 mg

Sukkerarter i Grahams knækbrød

Det samlede indhold af sukkerarter i Grahams knækbrød er 1,6 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Grahams knækbrød
SukkerartMængde
Fructose0,2 g
Glucose0,4 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose1 g

Glykæmisk indeks for Grahams knækbrød

Grahams knækbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 60. Det betyder, at en potion Grahams knækbrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 60 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Grahams knækbrød er 37. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Grahams knækbrød Crispbread, knackebrot, wheat, coarse. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Knækbrød, hvede-, grahamstype.