Ernæringsdata for Grahams knækbrød
Energiindholdet i 100 gram Grahams knækbrød er 376 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1572 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 13 g protein, 6,2 g fedt og 71 g kulhydrat.
- Protein: 13 gram
- Fedt: 6,2 gram
- Kulhydrat: 71 gram
Af de 71 g kulhydrat er 61,5 g tilgængeligt de resterende 9,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Grahams knækbrød er der 6,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Grahams knækbrød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Grahams knækbrød er 13 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1572 KJ |
Energi i kilokalorie | 376 kcal |
Fedt i alt | 6,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,9 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,5 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 3 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 71 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 61,5 g |
→ Kostfibre | 9,5 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3,2 g |
Vand | 7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Grahams knækbrød
I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Knækbrød, hvede-, grahamstype. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 51,6 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,4 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,4 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,3 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,3 mg |
B3-vitamin | 3 NE |
→ Niacin | 2,83 mg |
→ Tryptofans bidrag | 2,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,293 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 111 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Grahams knækbrød
I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 87 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 430 mg |
Jern (Fe) | 5 mg |
Jod (I) | 20,7 µg |
Kalium (K) | 480 mg |
Kobber (Cu) | 0,31 mg |
Krom (Cr), Chrom | 3,9 µg |
Magnesium (Mg) | 104 mg |
Mangan (Mn) | 3,5 mg |
Natrium (Na) | 484 mg |
Nikkel (Ni) | 25,6 µg |
Selen (Se) | 15,3 µg |
Zink (Zn) | 2,2 mg |
Sukkerarter i Grahams knækbrød
Det samlede indhold af sukkerarter i Grahams knækbrød er 1,6 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,2 g |
Glucose | 0,4 g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | 1 g |
Glykæmisk indeks for Grahams knækbrød
Grahams knækbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 60. Det betyder, at en potion Grahams knækbrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 60 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Grahams knækbrød er 37. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Grahams knækbrød Crispbread, knackebrot, wheat, coarse. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Knækbrød, hvede-, grahamstype.