Ernæringsdata for Gåsekød

Energiindholdet i 100 gram Gåsekød er 155 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 650 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 22,8 g protein, 7,1 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 22,8 gram
  • Fedt: 7,1 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Gåsekød er der 7,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Gåsekød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Gåsekød er 22,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Gåsekød
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)650 KJ
Energi i kilokalorie155 kcal
Fedt i alt7,1 g
→ Mættede fedtsyrer2,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer1,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,9 g
Kolesterol84 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,1 g
Vand68,3 g (ml)

Vitaminer i Gåsekød

I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Gås, kød, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Gåsekød
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin30 RE
D-vitamin1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Gåsekød
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,129 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,377 mg
B3-vitamin4,28 NE
→ Niacin9,61 mg
→ Tryptofans bidrag5,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre1,97 mg
B6-vitamin0,64 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat11 µg
B12-vitamin0,49 µg
C-vitamin7,2 mg

Mineraler i Gåsekød

I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Gåsekød
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk13 mg
Fosfor (P), Phosphor312 mg
Jern (Fe)2,57 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)315 mg
Kobber (Cu)0,306 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)24 mg
Mangan (Mn)0,024 mg
Natrium (Na)69 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)24 µg
Zink (Zn)2,34 mg

Sukkerarter i Gåsekød

Det totale indhold af sukkerarter i Gåsekød er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Gåsekød
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Gåsekød

Gåsekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Gåsekød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Gåsekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Gåsekød er Goose, flesh only, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Gås, kød, rå.