Ernæringsdata for Gåsekød
Energiindholdet i 100 gram Gåsekød er 155 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 650 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 22,8 g protein, 7,1 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 22,8 gram
- Fedt: 7,1 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Gåsekød er der 7,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Gåsekød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Gåsekød er 22,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 650 KJ |
Energi i kilokalorie | 155 kcal |
Fedt i alt | 7,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 2,8 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 1,9 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,9 g |
Kolesterol | 84 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 68,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Gåsekød
I listen nedenfor ses vitaminfordelingen i Gås, kød, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 30 RE |
D-vitamin | 1 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,129 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,377 mg |
B3-vitamin | 4,28 NE |
→ Niacin | 9,61 mg |
→ Tryptofans bidrag | 5,33 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 1,97 mg |
B6-vitamin | 0,64 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 11 µg |
B12-vitamin | 0,49 µg |
C-vitamin | 7,2 mg |
Mineraler i Gåsekød
I listen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 13 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 312 mg |
Jern (Fe) | 2,57 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 315 mg |
Kobber (Cu) | 0,306 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 24 mg |
Mangan (Mn) | 0,024 mg |
Natrium (Na) | 69 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 24 µg |
Zink (Zn) | 2,34 mg |
Sukkerarter i Gåsekød
Det totale indhold af sukkerarter i Gåsekød er 0 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Gåsekød
Gåsekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Gåsekød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Gåsekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Gåsekød er Goose, flesh only, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Gås, kød, rå.