Ernæringsdata for Gås med skind

Energiindholdet i 100 gram Gås med skind er 362 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1514 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 15,9 g protein, 33,6 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 15,9 gram
  • Fedt: 33,6 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Gås med skind er der 33,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Gås med skind. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Gås med skind er 15,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Gås med skind
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1514 KJ
Energi i kilokalorie362 kcal
Fedt i alt33,6 g
→ Mættede fedtsyrer9,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer17,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer3,8 g
Kolesterol80 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,9 g
Vand49,7 g (ml)

Vitaminer i Gås med skind

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Gås, kød og skind, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Gås med skind
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin30 RE
D-vitamin1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Gås med skind
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,125 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,35 mg
B3-vitamin8 NE
→ Niacin11,5 mg
→ Tryptofans bidrag3,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre1,29 mg
B6-vitamin0,58 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat11 µg
B12-vitamin0,34 µg
C-vitamin4,2 mg

Mineraler i Gås med skind

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Gås med skind
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk12 mg
Fosfor (P), Phosphor234 mg
Jern (Fe)2,5 mg
Jod (I)1,2 µg
Kalium (K)315 mg
Kobber (Cu)0,136 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)24 mg
Mangan (Mn)0,02 mg
Natrium (Na)69 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)24 µg
Zink (Zn)1,35 mg

Sukkerarter i Gås med skind

Det totale indhold af sukkerarter i Gås med skind er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Gås med skind
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Gås med skind

Gås med skind har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Gås med skind giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Gås med skind er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Gås med skind Goose, flesh and skin, raw. Det kan være en god viden hvis du fx benytter en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Gås, kød og skind, rå.