Ernæringsdata for Fuldkornsspaghetti

Energiindholdet i 100 gram Fuldkornsspaghetti er 356 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1490 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 13,1 g protein, 2,9 g fedt og 73,3 g kulhydrat.

  • Protein: 13,1 gram
  • Fedt: 2,9 gram
  • Kulhydrat: 73,3 gram

Af de 73,3 g kulhydrat er 63,7 g tilgængeligt de resterende 9,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Fuldkornsspaghetti er der 2,9 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Fuldkornsspaghetti. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Fuldkornsspaghetti er 13,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Fuldkornsspaghetti
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1490 KJ
Energi i kilokalorie 356 kcal
Fedt i alt 2,9 g
→ Mættede fedtsyrer 0,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,3 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 73,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 63,7 g
→ Kostfibre 9,6 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,6 g
Vand 9,3 g (ml)

Vitaminer i Fuldkornsspaghetti

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Makaroni, spaghetti, fuldkorns-, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Fuldkornsspaghetti
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,2 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Fuldkornsspaghetti
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,67 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,11 mg
B3-vitamin 1 NE
→ Niacin 2,33 mg
→ Tryptofans bidrag 2,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,043 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 53 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Fuldkornsspaghetti

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Fuldkornsspaghetti
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 34 mg
Fosfor (P), Phosphor 370 mg
Jern (Fe) 4 mg
Jod (I) 1,9 µg
Kalium (K) 490 mg
Kobber (Cu) 0,133 mg
Krom (Cr), Chrom 1,8 µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) 0,51 mg
Natrium (Na) 5 mg
Nikkel (Ni) 3,8 µg
Selen (Se) 2 µg
Zink (Zn) 0,758 mg

Sukkerarter i Fuldkornsspaghetti

Det totale indhold af sukkerarter i Fuldkornsspaghetti er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Fuldkornsspaghetti
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Fuldkornsspaghetti

Fuldkornsspaghetti har et glykæmisk indeks (GI) på 33. Som betyder, at en potion Fuldkornsspaghetti skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 33 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Fuldkornsspaghetti er 21. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Fuldkornsspaghetti hedder på engelsk Macaroni, spaghetti, whole meal, raw. Det kan være en god information hvis du f.eks. benytter en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Makaroni, spaghetti, fuldkorns-, rå.