Ernæringsdata for Fuldkornsspaghetti
Energiindholdet i 100 gram Fuldkornsspaghetti er 356 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1490 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 13,1 g protein, 2,9 g fedt og 73,3 g kulhydrat.
- Protein: 13,1 gram
- Fedt: 2,9 gram
- Kulhydrat: 73,3 gram
Af de 73,3 g kulhydrat er 63,7 g tilgængeligt de resterende 9,6 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Fuldkornsspaghetti er der 2,9 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Fuldkornsspaghetti. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Fuldkornsspaghetti er 13,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1490 KJ |
Energi i kilokalorie | 356 kcal |
Fedt i alt | 2,9 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,4 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,3 g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 73,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 63,7 g |
→ Kostfibre | 9,6 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,6 g |
Vand | 9,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Fuldkornsspaghetti
I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Makaroni, spaghetti, fuldkorns-, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,2 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,2 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,67 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,11 mg |
B3-vitamin | 1 NE |
→ Niacin | 2,33 mg |
→ Tryptofans bidrag | 2,33 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,043 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 53 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Fuldkornsspaghetti
I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 34 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 370 mg |
Jern (Fe) | 4 mg |
Jod (I) | 1,9 µg |
Kalium (K) | 490 mg |
Kobber (Cu) | 0,133 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1,8 µg |
Magnesium (Mg) | mg |
Mangan (Mn) | 0,51 mg |
Natrium (Na) | 5 mg |
Nikkel (Ni) | 3,8 µg |
Selen (Se) | 2 µg |
Zink (Zn) | 0,758 mg |
Sukkerarter i Fuldkornsspaghetti
Det totale indhold af sukkerarter i Fuldkornsspaghetti er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Fuldkornsspaghetti
Fuldkornsspaghetti har et glykæmisk indeks (GI) på 33. Som betyder, at en potion Fuldkornsspaghetti skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 33 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Fuldkornsspaghetti er 21. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Fuldkornsspaghetti hedder på engelsk Macaroni, spaghetti, whole meal, raw. Det kan være en god information hvis du f.eks. benytter en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Makaroni, spaghetti, fuldkorns-, rå.