Ernæringsdata for Frysepizza

Energiindholdet i 100 gram Frysepizza er 188 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 786 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8,9 g protein, 6,1 g fedt og 25,7 g kulhydrat.

  • Protein: 8,9 gram
  • Fedt: 6,1 gram
  • Kulhydrat: 25,7 gram

Af de 25,7 g kulhydrat er 22,6 g tilgængeligt de tilbageværende 3,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Frysepizza er der 6,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Frysepizza. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Frysepizza er 8,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Frysepizza
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)786 KJ
Energi i kilokalorie188 kcal
Fedt i alt6,1 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt25,7 g
→ Kulhydrat tilgængeligt22,6 g
→ Kostfibre3,1 g
Tilsat sukker g
Alkohol0 g
Aske1,7 g
Vand57,6 g (ml)

Vitaminer i Frysepizza

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Pizza, dybfrost. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Frysepizza
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Frysepizza
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,22 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,14 mg
B3-vitamin0,57 NE
→ Niacin1,35 mg
→ Tryptofans bidrag0,783 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,12 mg
B6-vitamin0,09 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin0,29 µg
C-vitamin9,3 mg

Mineraler i Frysepizza

I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at opretholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Frysepizza
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk160 mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe)1,73 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)194 mg
Kobber (Cu)0,077 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)19,3 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)361 mg
Nikkel (Ni)17,8 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)1,15 mg

Sukkerarter i Frysepizza

Det totale indhold af sukkerarter i Frysepizza er g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Frysepizza
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Frysepizza

Frysepizza har et glykæmisk indeks (GI) på 13. Det betyder, at en potion Frysepizza skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 13 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Frysepizza er 3. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Frysepizza Pizza, frozen, average values. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget opskrift. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Pizza, dybfrost.