Ernæringsdata for Frysepizza
Energiindholdet i 100 gram Frysepizza er 188 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 786 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8,9 g protein, 6,1 g fedt og 25,7 g kulhydrat.
- Protein: 8,9 gram
- Fedt: 6,1 gram
- Kulhydrat: 25,7 gram
Af de 25,7 g kulhydrat er 22,6 g tilgængeligt de tilbageværende 3,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Frysepizza er der 6,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Frysepizza. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Frysepizza er 8,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 786 KJ |
Energi i kilokalorie | 188 kcal |
Fedt i alt | 6,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 25,7 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 22,6 g |
→ Kostfibre | 3,1 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,7 g |
Vand | 57,6 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Frysepizza
I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Pizza, dybfrost. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,22 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,14 mg |
B3-vitamin | 0,57 NE |
→ Niacin | 1,35 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,783 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,12 mg |
B6-vitamin | 0,09 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | 0,29 µg |
C-vitamin | 9,3 mg |
Mineraler i Frysepizza
I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at opretholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 160 mg |
Fosfor (P), Phosphor | mg |
Jern (Fe) | 1,73 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 194 mg |
Kobber (Cu) | 0,077 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 19,3 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 361 mg |
Nikkel (Ni) | 17,8 µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 1,15 mg |
Sukkerarter i Frysepizza
Det totale indhold af sukkerarter i Frysepizza er g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Frysepizza
Frysepizza har et glykæmisk indeks (GI) på 13. Det betyder, at en potion Frysepizza skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 13 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Frysepizza er 3. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Frysepizza Pizza, frozen, average values. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget opskrift. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Pizza, dybfrost.