Ernæringsdata for Frugtpålæg
Energiindholdet i 100 gram Frugtpålæg er 313 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1311 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,7 g protein, 5,6 g fedt og 66,4 g kulhydrat.
- Protein: 2,7 gram
- Fedt: 5,6 gram
- Kulhydrat: 66,4 gram
Af de 66,4 g kulhydrat er 58,5 g tilgængeligt de resterende 7,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Frugtpålæg er der 5,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Frugtpålæg. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Frugtpålæg er 2,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1311 KJ |
Energi i kilokalorie | 313 kcal |
Fedt i alt | 5,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1,8 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 2 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,3 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 66,4 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 58,5 g |
→ Kostfibre | 7,9 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,7 g |
Vand | 23,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Frugtpålæg
I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Frugtpålæg. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 4,74 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,02 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,02 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,064 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,098 mg |
B3-vitamin | 0,858 NE |
→ Niacin | 1,42 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,562 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,525 mg |
B6-vitamin | 0,118 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,631 µg |
B9-vitamin, Folat | 12,4 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 1,72 mg |
Mineraler i Frugtpålæg
I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 138 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 70,4 mg |
Jern (Fe) | 1,71 mg |
Jod (I) | 1,27 µg |
Kalium (K) | 844 mg |
Kobber (Cu) | 0,235 mg |
Krom (Cr), Chrom | 25,7 µg |
Magnesium (Mg) | 75,4 mg |
Mangan (Mn) | 0,45 mg |
Natrium (Na) | 56,8 mg |
Nikkel (Ni) | 92,6 µg |
Selen (Se) | 0,641 µg |
Zink (Zn) | 2,2 mg |
Sukkerarter i Frugtpålæg
Det samlede indhold af sukkerarter i Frugtpålæg er 53,9 g. I listen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 5,51 g |
Glucose | 5,47 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 9,51 g |
Glykæmisk indeks for Frugtpålæg
Frugtpålæg har et glykæmisk indeks (GI) på 6. Det vil sige, at en potion Frugtpålæg skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 6 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Frugtpålæg er 4. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Frugtpålæg hedder på engelsk Fruit paste, average values. Det kan være en god information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Frugtpålæg.