Ernæringsdata for Frugtpålæg

Energiindholdet i 100 gram Frugtpålæg er 313 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1311 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,7 g protein, 5,6 g fedt og 66,4 g kulhydrat.

  • Protein: 2,7 gram
  • Fedt: 5,6 gram
  • Kulhydrat: 66,4 gram

Af de 66,4 g kulhydrat er 58,5 g tilgængeligt de resterende 7,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Frugtpålæg er der 5,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Frugtpålæg. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Frugtpålæg er 2,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Frugtpålæg
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1311 KJ
Energi i kilokalorie313 kcal
Fedt i alt5,6 g
→ Mættede fedtsyrer1,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer2 g
→ Flerumættede fedtsyrer1,3 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt66,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt58,5 g
→ Kostfibre7,9 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,7 g
Vand23,7 g (ml)

Vitaminer i Frugtpålæg

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Frugtpålæg. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Frugtpålæg
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin4,74 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1,02 a-TE
→ Alfa-tokoferol1,02 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Frugtpålæg
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,064 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,098 mg
B3-vitamin0,858 NE
→ Niacin1,42 mg
→ Tryptofans bidrag0,562 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,525 mg
B6-vitamin0,118 mg
B8-vitamin, Biotin0,631 µg
B9-vitamin, Folat12,4 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin1,72 mg

Mineraler i Frugtpålæg

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Frugtpålæg
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk138 mg
Fosfor (P), Phosphor70,4 mg
Jern (Fe)1,71 mg
Jod (I)1,27 µg
Kalium (K)844 mg
Kobber (Cu)0,235 mg
Krom (Cr), Chrom25,7 µg
Magnesium (Mg)75,4 mg
Mangan (Mn)0,45 mg
Natrium (Na)56,8 mg
Nikkel (Ni)92,6 µg
Selen (Se)0,641 µg
Zink (Zn)2,2 mg

Sukkerarter i Frugtpålæg

Det samlede indhold af sukkerarter i Frugtpålæg er 53,9 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Frugtpålæg
SukkerartMængde
Fructose5,51 g
Glucose5,47 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose9,51 g

Glykæmisk indeks for Frugtpålæg

Frugtpålæg har et glykæmisk indeks (GI) på 6. Det vil sige, at en potion Frugtpålæg skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 6 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Frugtpålæg er 4. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Frugtpålæg hedder på engelsk Fruit paste, average values. Det kan være en god information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Frugtpålæg.