Ernæringsdata for Frugtpålæg

Energiindholdet i 100 gram Frugtpålæg er 313 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1311 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,7 g protein, 5,6 g fedt og 66,4 g kulhydrat.

  • Protein: 2,7 gram
  • Fedt: 5,6 gram
  • Kulhydrat: 66,4 gram

Af de 66,4 g kulhydrat er 58,5 g tilgængeligt de resterende 7,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Frugtpålæg er der 5,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Frugtpålæg. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Frugtpålæg er 2,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Frugtpålæg
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1311 KJ
Energi i kilokalorie 313 kcal
Fedt i alt 5,6 g
→ Mættede fedtsyrer 1,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,3 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 66,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 58,5 g
→ Kostfibre 7,9 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,7 g
Vand 23,7 g (ml)

Vitaminer i Frugtpålæg

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Frugtpålæg. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Frugtpålæg
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 4,74 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,02 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,02 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Frugtpålæg
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,064 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,098 mg
B3-vitamin 0,858 NE
→ Niacin 1,42 mg
→ Tryptofans bidrag 0,562 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,525 mg
B6-vitamin 0,118 mg
B8-vitamin, Biotin 0,631 µg
B9-vitamin, Folat 12,4 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 1,72 mg

Mineraler i Frugtpålæg

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Frugtpålæg
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 138 mg
Fosfor (P), Phosphor 70,4 mg
Jern (Fe) 1,71 mg
Jod (I) 1,27 µg
Kalium (K) 844 mg
Kobber (Cu) 0,235 mg
Krom (Cr), Chrom 25,7 µg
Magnesium (Mg) 75,4 mg
Mangan (Mn) 0,45 mg
Natrium (Na) 56,8 mg
Nikkel (Ni) 92,6 µg
Selen (Se) 0,641 µg
Zink (Zn) 2,2 mg

Sukkerarter i Frugtpålæg

Det samlede indhold af sukkerarter i Frugtpålæg er 53,9 g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Frugtpålæg
Sukkerart Mængde
Fructose 5,51 g
Glucose 5,47 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 9,51 g

Glykæmisk indeks for Frugtpålæg

Frugtpålæg har et glykæmisk indeks (GI) på 6. Det vil sige, at en potion Frugtpålæg skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 6 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Frugtpålæg er 4. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Frugtpålæg hedder på engelsk Fruit paste, average values. Det kan være en god information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Frugtpålæg.