Ernæringsdata for Frugtkvark

Energiindholdet i 100 gram Frugtkvark er 166 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 693 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 6,9 g protein, 8,2 g fedt og 16 g kulhydrat.

  • Protein: 6,9 gram
  • Fedt: 8,2 gram
  • Kulhydrat: 16 gram

Af de 16 g kulhydrat er 16 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Frugtkvark er der 8,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Frugtkvark. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Frugtkvark er 6,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Frugtkvark
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)693 KJ
Energi i kilokalorie166 kcal
Fedt i alt8,2 g
→ Mættede fedtsyrer5,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer2,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,2 g
Kolesterol28,6 mg
Kulhydrat i alt16 g
→ Kulhydrat tilgængeligt16 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker13,3 g
Alkohol0 g
Aske0,2 g
Vand68,7 g (ml)

Vitaminer i Frugtkvark

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Frugtkvark. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Frugtkvark
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin72,8 RE
D-vitamin0,116 µg
→ D3 cholecalciferol0,116 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,209 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,209 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Frugtkvark
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,029 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,184 mg
B3-vitamin0,163 NE
→ Niacin1,7 mg
→ Tryptofans bidrag1,53 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,157 mg
B6-vitamin0,04 mg
B8-vitamin, Biotin0,999 µg
B9-vitamin, Folat15,8 µg
B12-vitamin0,428 µg
C-vitamin1,91 mg

Mineraler i Frugtkvark

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Frugtkvark
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk154 mg
Fosfor (P), Phosphor136 mg
Jern (Fe)0,156 mg
Jod (I)10,6 µg
Kalium (K)62,2 mg
Kobber (Cu)0,017 mg
Krom (Cr), Chrom0,328 µg
Magnesium (Mg)7,96 mg
Mangan (Mn)0,01 mg
Natrium (Na)110 mg
Nikkel (Ni)1,59 µg
Selen (Se)2,3 µg
Zink (Zn)0,355 mg

Sukkerarter i Frugtkvark

Det samlede indhold af sukkerarter i Frugtkvark er 7,27 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Frugtkvark
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 2,28 g
Maltose0 g
Saccharose5 g

Glykæmisk indeks for Frugtkvark

Frugtkvark har et glykæmisk indeks (GI) på 6. Det vil sige, at en potion Frugtkvark skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 6 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Frugtkvark er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Frugtkvark Quark with fruit. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Frugtkvark.