Ernæringsdata for Frugtkvark

Energiindholdet i 100 gram Frugtkvark er 166 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 693 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 6,9 g protein, 8,2 g fedt og 16 g kulhydrat.

  • Protein: 6,9 gram
  • Fedt: 8,2 gram
  • Kulhydrat: 16 gram

Af de 16 g kulhydrat er 16 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Frugtkvark er der 8,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Frugtkvark. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Frugtkvark er 6,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Frugtkvark
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 693 KJ
Energi i kilokalorie 166 kcal
Fedt i alt 8,2 g
→ Mættede fedtsyrer 5,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 2,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 28,6 mg
Kulhydrat i alt 16 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 16 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 13,3 g
Alkohol 0 g
Aske 0,2 g
Vand 68,7 g (ml)

Vitaminer i Frugtkvark

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Frugtkvark. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Frugtkvark
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 72,8 RE
D-vitamin 0,116 µg
→ D3 cholecalciferol 0,116 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,209 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,209 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Frugtkvark
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,029 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,184 mg
B3-vitamin 0,163 NE
→ Niacin 1,7 mg
→ Tryptofans bidrag 1,53 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,157 mg
B6-vitamin 0,04 mg
B8-vitamin, Biotin 0,999 µg
B9-vitamin, Folat 15,8 µg
B12-vitamin 0,428 µg
C-vitamin 1,91 mg

Mineraler i Frugtkvark

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Frugtkvark
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 154 mg
Fosfor (P), Phosphor 136 mg
Jern (Fe) 0,156 mg
Jod (I) 10,6 µg
Kalium (K) 62,2 mg
Kobber (Cu) 0,017 mg
Krom (Cr), Chrom 0,328 µg
Magnesium (Mg) 7,96 mg
Mangan (Mn) 0,01 mg
Natrium (Na) 110 mg
Nikkel (Ni) 1,59 µg
Selen (Se) 2,3 µg
Zink (Zn) 0,355 mg

Sukkerarter i Frugtkvark

Det samlede indhold af sukkerarter i Frugtkvark er 7,27 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Frugtkvark
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 2,28 g
Maltose 0 g
Saccharose 5 g

Glykæmisk indeks for Frugtkvark

Frugtkvark har et glykæmisk indeks (GI) på 6. Det vil sige, at en potion Frugtkvark skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 6 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Frugtkvark er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Frugtkvark Quark with fruit. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Frugtkvark.