Ernæringsdata for Frugtkvark
Energiindholdet i 100 gram Frugtkvark er 166 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 693 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 6,9 g protein, 8,2 g fedt og 16 g kulhydrat.
- Protein: 6,9 gram
- Fedt: 8,2 gram
- Kulhydrat: 16 gram
Af de 16 g kulhydrat er 16 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Frugtkvark er der 8,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Frugtkvark. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Frugtkvark er 6,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 693 KJ |
Energi i kilokalorie | 166 kcal |
Fedt i alt | 8,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 5,4 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 2,2 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 28,6 mg |
Kulhydrat i alt | 16 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 16 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 13,3 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,2 g |
Vand | 68,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Frugtkvark
I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Frugtkvark. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 72,8 RE |
D-vitamin | 0,116 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,116 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,209 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,209 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,029 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,184 mg |
B3-vitamin | 0,163 NE |
→ Niacin | 1,7 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,53 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,157 mg |
B6-vitamin | 0,04 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,999 µg |
B9-vitamin, Folat | 15,8 µg |
B12-vitamin | 0,428 µg |
C-vitamin | 1,91 mg |
Mineraler i Frugtkvark
I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 154 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 136 mg |
Jern (Fe) | 0,156 mg |
Jod (I) | 10,6 µg |
Kalium (K) | 62,2 mg |
Kobber (Cu) | 0,017 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,328 µg |
Magnesium (Mg) | 7,96 mg |
Mangan (Mn) | 0,01 mg |
Natrium (Na) | 110 mg |
Nikkel (Ni) | 1,59 µg |
Selen (Se) | 2,3 µg |
Zink (Zn) | 0,355 mg |
Sukkerarter i Frugtkvark
Det samlede indhold af sukkerarter i Frugtkvark er 7,27 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 2,28 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 5 g |
Glykæmisk indeks for Frugtkvark
Frugtkvark har et glykæmisk indeks (GI) på 6. Det vil sige, at en potion Frugtkvark skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 6 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Frugtkvark er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Frugtkvark Quark with fruit. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Frugtkvark.