Ernæringsdata for Frossen Sejfilet

Energiindholdet i 100 gram Frossen Sejfilet er 91 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 382 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,5 g protein, 0,9 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20,5 gram
  • Fedt: 0,9 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Frossen Sejfilet er der 0,9 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Frossen Sejfilet. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Frossen Sejfilet er 20,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Frossen Sejfilet
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 382 KJ
Energi i kilokalorie 91 kcal
Fedt i alt 0,9 g
→ Mættede fedtsyrer 0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 71 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,3 g
Vand 77 g (ml)

Vitaminer i Frossen Sejfilet

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Sej, filet, dybfrost. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Frossen Sejfilet
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 6 RE
D-vitamin 0,8 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,36 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,36 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Frossen Sejfilet
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,1 mg
B3-vitamin 1,6 NE
→ Niacin 5,43 mg
→ Tryptofans bidrag 3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,12 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 10 µg
B12-vitamin 1 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Frossen Sejfilet

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Frossen Sejfilet
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 29 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 0,21 mg
Jod (I) 85 µg
Kalium (K) 440 mg
Kobber (Cu) 0,03 mg
Krom (Cr), Chrom 0,93 µg
Magnesium (Mg) 14 mg
Mangan (Mn) 0,01 mg
Natrium (Na) 40 mg
Nikkel (Ni) 1,46 µg
Selen (Se) 32,4 µg
Zink (Zn) 0,34 mg

Sukkerarter i Frossen Sejfilet

Det samlede indhold af sukkerarter i Frossen Sejfilet er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Frossen Sejfilet
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0 g
Maltose g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Frossen Sejfilet

Frossen Sejfilet har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Frossen Sejfilet forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Frossen Sejfilet er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Frossen Sejfilet Saithe (UK), pollock (US), fillet, frozen. Det kan være en vigtig viden hvis du fx anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Sej, filet, dybfrost.