Ernæringsdata for Frossen Sejfilet

Energiindholdet i 100 gram Frossen Sejfilet er 91 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 382 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,5 g protein, 0,9 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20,5 gram
  • Fedt: 0,9 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Frossen Sejfilet er der 0,9 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Frossen Sejfilet. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Frossen Sejfilet er 20,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Frossen Sejfilet
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)382 KJ
Energi i kilokalorie91 kcal
Fedt i alt0,9 g
→ Mættede fedtsyrer0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,2 g
Kolesterol71 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,3 g
Vand77 g (ml)

Vitaminer i Frossen Sejfilet

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Sej, filet, dybfrost. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Frossen Sejfilet
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin6 RE
D-vitamin0,8 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,36 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,36 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Frossen Sejfilet
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,1 mg
B3-vitamin1,6 NE
→ Niacin5,43 mg
→ Tryptofans bidrag3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,12 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat10 µg
B12-vitamin1 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Frossen Sejfilet

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Frossen Sejfilet
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk29 mg
Fosfor (P), Phosphor170 mg
Jern (Fe)0,21 mg
Jod (I)85 µg
Kalium (K)440 mg
Kobber (Cu)0,03 mg
Krom (Cr), Chrom0,93 µg
Magnesium (Mg)14 mg
Mangan (Mn)0,01 mg
Natrium (Na)40 mg
Nikkel (Ni)1,46 µg
Selen (Se)32,4 µg
Zink (Zn)0,34 mg

Sukkerarter i Frossen Sejfilet

Det samlede indhold af sukkerarter i Frossen Sejfilet er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Frossen Sejfilet
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0 g
Maltose g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Frossen Sejfilet

Frossen Sejfilet har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Frossen Sejfilet forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Frossen Sejfilet er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Frossen Sejfilet Saithe (UK), pollock (US), fillet, frozen. Det kan være en vigtig viden hvis du fx anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Sej, filet, dybfrost.