Ernæringsdata for Frossen grønkål

Energiindholdet i 100 gram Frossen grønkål er 28 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 116 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,1 g protein, 0,6 g fedt og 5,2 g kulhydrat.

  • Protein: 2,1 gram
  • Fedt: 0,6 gram
  • Kulhydrat: 5,2 gram

Af de 5,2 g kulhydrat er 1,8 g tilgængeligt de resterende 3,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Frossen grønkål er der 0,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Frossen grønkål. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Frossen grønkål er 2,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Frossen grønkål
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 116 KJ
Energi i kilokalorie 28 kcal
Fedt i alt 0,6 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,4 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 5,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1,8 g
→ Kostfibre 3,4 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,7 g
Vand 91 g (ml)

Vitaminer i Frossen grønkål

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Grønkål, dybfrost. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Frossen grønkål
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 324 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 2,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol 2,4 mg
K-vitamin 250 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Frossen grønkål
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,056 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,112 mg
B3-vitamin 0,3 NE
→ Niacin 0,733 mg
→ Tryptofans bidrag 0,433 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,38 mg
B6-vitamin 0,19 mg
B8-vitamin, Biotin 36 µg
B9-vitamin, Folat 270 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 21 mg

Mineraler i Frossen grønkål

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Frossen grønkål
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 150 mg
Fosfor (P), Phosphor 29 mg
Jern (Fe) 2 mg
Jod (I) 1,3 µg
Kalium (K) 333 mg
Kobber (Cu) 0,091 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 31 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 15 mg
Nikkel (Ni) 16 µg
Selen (Se) 2,1 µg
Zink (Zn) 0,62 mg

Sukkerarter i Frossen grønkål

Det samlede indhold af sukkerarter i Frossen grønkål er 2,06 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Frossen grønkål
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Frossen grønkål

Frossen grønkål har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det betyder, at en potion Frossen grønkål giver en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Frossen grønkål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Frossen grønkål er Kale, frozen. Det kan være en nyttig viden hvis du fx benytter en amerikansk kogebog. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Grønkål, dybfrost.