Ernæringsdata for Frosne rabarber

Energiindholdet i 100 gram Frosne rabarber er 26 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 108 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,9 g protein, 0,3 g fedt og 6,8 g kulhydrat.

  • Protein: 0,9 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 6,8 gram

Af de 6,8 g kulhydrat er 3 g tilgængeligt de overskydende 3,8 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Frosne rabarber er der 0,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Frosne rabarber. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Frosne rabarber er 0,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Frosne rabarber
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 108 KJ
Energi i kilokalorie 26 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 6,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 3 g
→ Kostfibre 3,8 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,5 g
Vand 90,5 g (ml)

Vitaminer i Frosne rabarber

I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Rabarber, dybfrost. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Frosne rabarber
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 9,83 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,35 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,35 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Frosne rabarber
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,03 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,03 mg
B3-vitamin 0,25 NE
→ Niacin 0,433 mg
→ Tryptofans bidrag 0,183 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,085 mg
B6-vitamin 0,04 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 7 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 13 mg

Mineraler i Frosne rabarber

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Frosne rabarber
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 120 mg
Fosfor (P), Phosphor 24,2 mg
Jern (Fe) 0,3 mg
Jod (I) 0,3 µg
Kalium (K) 280 mg
Kobber (Cu) 0,056 mg
Krom (Cr), Chrom 0,6 µg
Magnesium (Mg) 12 mg
Mangan (Mn) 0,17 mg
Natrium (Na) 3 mg
Nikkel (Ni) 7,17 µg
Selen (Se) 0,371 µg
Zink (Zn) 0,23 mg

Sukkerarter i Frosne rabarber

Det totale indhold af sukkerarter i Frosne rabarber er 1,64 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Frosne rabarber
Sukkerart Mængde
Fructose 0,75 g
Glucose 0,89 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Frosne rabarber

Frosne rabarber har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket medfører, at en potion Frosne rabarber giver en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Frosne rabarber er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Frosne rabarber er Rhubarb, frozen. Det kan være en vigtig viden hvis du fx benytter en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Rabarber, dybfrost.