Ernæringsdata for Frosne rabarber
Energiindholdet i 100 gram Frosne rabarber er 26 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 108 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,9 g protein, 0,3 g fedt og 6,8 g kulhydrat.
- Protein: 0,9 gram
- Fedt: 0,3 gram
- Kulhydrat: 6,8 gram
Af de 6,8 g kulhydrat er 3 g tilgængeligt de overskydende 3,8 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Frosne rabarber er der 0,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Frosne rabarber. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Frosne rabarber er 0,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 108 KJ |
Energi i kilokalorie | 26 kcal |
Fedt i alt | 0,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 6,8 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 3 g |
→ Kostfibre | 3,8 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,5 g |
Vand | 90,5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Frosne rabarber
I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Rabarber, dybfrost. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 9,83 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,35 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,35 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,03 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,03 mg |
B3-vitamin | 0,25 NE |
→ Niacin | 0,433 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,183 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,085 mg |
B6-vitamin | 0,04 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 7 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 13 mg |
Mineraler i Frosne rabarber
I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at bevare en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 120 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 24,2 mg |
Jern (Fe) | 0,3 mg |
Jod (I) | 0,3 µg |
Kalium (K) | 280 mg |
Kobber (Cu) | 0,056 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,6 µg |
Magnesium (Mg) | 12 mg |
Mangan (Mn) | 0,17 mg |
Natrium (Na) | 3 mg |
Nikkel (Ni) | 7,17 µg |
Selen (Se) | 0,371 µg |
Zink (Zn) | 0,23 mg |
Sukkerarter i Frosne rabarber
Det totale indhold af sukkerarter i Frosne rabarber er 1,64 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,75 g |
Glucose | 0,89 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Frosne rabarber
Frosne rabarber har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket medfører, at en potion Frosne rabarber giver en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Frosne rabarber er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Frosne rabarber er Rhubarb, frozen. Det kan være en vigtig viden hvis du fx benytter en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Rabarber, dybfrost.